Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Valtion merkittävä tuki – Yksityisteillä hyvät mahdollisuudet saada perusparannusavustusta

Valtion budjetissa on osoitettu ennätyssuuri 30 miljoonan euron rahapotti yksityistieavustuksiin ja nyt olisi kiireellä saatava tiekunnat heräämään siihen, että peruskunnostuksiin on vihdoin tarjolla hyvin valtion avustuksia.

Suomen Tieyhdistys ry:llä on käynnissä Keski-Suomen alueella sijaitsevien yksityisteiden tiekuntien aktivointiprojekti. Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom on myöntänyt hankkeeseen avustusta ja hanketta toteutetaan järjestämällä tapahtumia vuosina 2022-23.Toimimme yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualueen kanssa.

Ajatuksenamme on kontaktoida kunnittain kaikki mahdolliset tiekunnat, joiden yhteyshenkilöiden osoitteet saamme tietoomme. Nukkuvia tiekuntia olemme ajatelleet herätellä ilmoituksilla paikallislehdissä ja mahdollisesti kuntien avustamana.

Valtion budjetissa on osoitettu ennätyssuuri 30 miljoonan euron rahapotti yksityistieavustuksiin ja nyt olisi kiireellä saatava tiekunnat heräämään siihen, että peruskunnostuksiin on vihdoin tarjolla hyvin valtion avustuksia. Avustusta myönnetään mm. huonokuntoisen sillan korjaamiseen ja uusimiseen, liikenneturvallisuutta parantavan kohteen korjaamiseen sekä tien kantavuuden parantamiseen. Kaikilla yksityisteillä, joiden asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta, on mahdollisuus hakea avustusta.

Tiekuntien toiminnassa on viime kädessä kyse tieosakkaiden omasta omaisuudesta huolehtimisesta ja toimivat tieyhteydet takaavat esim. metsätalouden ja virkistyskäytön onnistumisen. Tiekuntien aktiivihenkilöt ovat yleisesti varsin iäkkäitä, joten nuoria maanomistajia olisi hyvä saada mukaan yhteisistä asioista huolehtimiseen. Apua on tarjolla, eikä kenenkään tarvitse olla tienpidon asiantuntija selviytyäkseen tiekuntansa luottamustehtävistä!

Tavoitteemme on pitää seutukunnittain useita infotilaisuuksia tiekuntien osakkaille ja vastuuhenkilöille. Lisäksi pidämme webinaari-tyyppisiä tilaisuuksia. Tilaisuudet ovat maksuttomia. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi