Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Viking Gracen 10. miljoonas matkustaja astui laivaan Turussa

Viking Grace aloitti vuonna 2013 uuden aikakauden Turku–Tukholma-reitillä. Nyt ilmastoviisas ja perinteistä risteilykokemusta uudistanut alus on palvellut jo kymmentä miljoonaa matkustajaa. Sisaralukset Viking Grace ja Viking Glory tarjoavat nykyään ainoan laivayhteyden entisen pääkaupungin keskustasta kuningaskunnan ytimeen.

Semu Salmivalli on Viking Gracen 10. miljoonas matkustaja, ja hänet yllätettiin yhdessä perheensä kanssa ravintolalahjakortilla ja hyttiluokan korotuksella. Kuva: Eerik Laine

Semu Salmivallin risteilylähtö Turusta 1. joulukuuta sai yllättävän käänteen, kun Viking Gracen intendentti Sari Launonen, hotellipäällikkö Katja Brander, viihdepäällikkö Annina Lindström ja terminaalipäällikkö Priska Alankoja olivat häntä vastassa terminaalissa. Semu Salmivalli on Viking Gracen 10. miljoonas matkustaja, ja hänet yllätettiin yhdessä perheensä kanssa ravintolalahjakortilla ja hyttiluokan korotuksella. Aluksen kapteeni Henrik Grönvik kävi onnittelemassa häntä laivalla. 

”Tämäpä tosi iloinen yllätys ja vielä syntymäpäivänäni. Yllätyin ihan täysin”, iloitsee Semu Salmivalli.

Koronan jälkeen Viking Gracella on jälleen päästy lähes miljoonan vuosittaisen matkustajan tahtiin. Takana on Turun-linjan ennätyskesä, ja myös joulunalusaika on myynyt erinomaisesti.

”On mahtavaa, että pääsimme juhlimaan kymmenettä miljoonatta matkustajaa ennen kuin Grace täyttää kymmenen vuotta. Aluksemme nimi valittiin aikoinaan kertomaan tyylistä, designista ja tunnelmasta, ja tämä yhdistelmä toimii edelleen”, intendentti Sari Launonen sanoo.

Viking Line on tällä hetkellä ainoa varustamo, jonka alukset yhdistävät Turun ja Tukholman. Viking Gracen parina Suomen entisen pääkaupungin keskustasta Ruotsin pääkaupungin ytimeen seilaa Viking Glory – varustamon uusin tulokas, joka otti ensimmäiset matkustajat kyytiinsä tämän vuoden maaliskuussa. Vaikka alukset ovatkin sisaruksia, on niillä oma luonteensa. Turusta aamuvuoroille suuntaavan Viking Gloryn konseptissa korostuu erityisesti hyvinvointi, kun taas iltalähtöjen Viking Grace on Viking Linen viihteen lippulaiva.

”Meillä esiintyvät Suomen suosituimmat artistit Portion Boysista Erika Vikmaniin sekä Matista ja Teposta Arttu Wiskariin. Elävää musiikkia on joka ilta. Viking Gracea voi hyvällä syyllä kutsua Itämeren parhaaksi keikka-areenaksi. Alus onkin parhaimmillaan, kun matkustajia on paljon!” Sari Launonen sanoo.

STX Finlandin Turun telakalla rakennettu Viking Grace teki neitsytmatkansa Turku–Tukholma-reitillä 13. tammikuuta 2013. Se oli valmistuessaan maailman ilmastoviisain autolautta: kokoluokkansa ensimmäinen matkustaja-alus, joka käytti polttoaineenaan rikitöntä LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua. Myös laivan konsepti ja dSign Vertti Kivi & Co.:n tekemä sisustus uudistivat risteilykokemusta modernin raikkaalla värimaailmalla ja valaistuksella, jonka avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia eri vuorokaudenaikoina.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi