Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volkswagen ID.5, Polo ja Taigo – kaikille viisi tähteä Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä

Hattutemppu uudistuneessa Euro NCAP -kolariturvallisuustestissä: Volkswagenin uudet mallit Volkswagen ID.5, Polo ja Taigo saavuttivat kaikki parhaan mahdollisen arvosanan, viisi tähteä.

Volkswagen Taigo

Volkswagenin täyssähköinen SUV-coupé-malli ja kaksi pienemmän kokoluokan polttomoottorimallia saavuttivat erinomaiset arvosanat kaikilla testin neljällä osa-alueella: aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus, jalankulkijaturvallisuus ja muut tiellä liikkujat sekä turvallisuutta lisäävät kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Kaikki kolme Volkswagenin malia saavuttivat erittäin hyvät arvosanat aikuismatkustajien turvallisuutta mittaavassa kategoriassa. Volkswagen ID.5 saavutti 93 % enimmäispistemäärästä, kun taas Polo ja Taigo saavuttivat molemmat 94 %. Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä aikuismatkustajaturvallisuutta testataan useissa törmäysskenaarioissa: törmäys auton etuosaan, sivutörmäys auton kylkeen ja peräänajo. Tehtyjen testien ja mitattujen arvojen perusteella, kuten nopea ja turvallinen poistuminen ja pelastautuminen, ID.5 saavutti erinomaiset arvosanat. Tämän lisäksi tärkeä turvallisuustekijä on etuistuimien keskiturvatyyny, joka on kaikissa kolmessa mallissa vakiovaruste. Tämä vähentää tai parhaassa tapauksessa estää esimerkiksi mahdollisen pääkontaktin sivutörmäyksen kuljettajan ja etuistuimen matkustajan välillä sivuttaisessa törmäystilanteessa.

Volkswagen ID.5 Turvatyynyt

Lapsimatkustajien turvallisuutta mittaavassa kategoriassa Volkswagen ID.5 saavutti 89 % enimmäispistemäärästä. Lapsimatkustajien turvallisuuden arviointi perustuu kolmeen tärkeään näkökulmaan: etu- ja sivutörmäystapauksissa tutkitaan lastenistuinten tarjoaman suojan lisäksi myös minkälaisia vaihtoehtoja on eri kokoisten ja eri kategorioihin kuuluvien lastenistuinten asentamiseen ja minkälaisia lapsimatkustajien turvallisuutta lisääviä varusteita autoon on mahdollista saada. Myös Polo (80 %) ja Taigo (84 %) pärjäsivät hyvin tässä kategoriassa.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät -kategoriassa Volkswagen ID.5 vakuutti 85 % tasolla enimmäispistemäärästä. Taigo ja Polo puolestaan saavuttivat 70 % tason. Kaikissa malleissa on vakiovarusteena kuljettajan väsymyksentunnistus, ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist -hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella sekä kaistanpitoavustin Lane Assist. Volkswagen ID.5 -mallin visuaalinen ja akustinen turvavyön muistutusjärjestelmä (etuistuimilla) kuten myös matkustajatunnistus takaistuimella saivat hyvän arvion tässä kategoriassa.

Volkswagen ID.5 Pro Performance

Matkustajaturvallisuuden lisäksi Euro NCAP -kolariturvallisuustestit tutkivat kuinka hyvin automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimii ja voi suojella muita tienkäyttäjiä kuten polkupyöräilijöitä ja jalankulkijoita uhkaavassa törmäystilanteessa. Euro NCAP:n testit osoittavat, että kaikkien näiden kolmen mallin vakiovarusteinen Front Assist -järjestelmä toimii erittäin tehokkaasti. Ympäristönvalvontajärjestelmä havaitsee kriittiset etäisyydet tutka- ja kamerapohjaisilla sensoreilla ja auttaa lyhentämään pysähtymismatkaa. Vaaratilanteissa järjestelmä varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja akustisesti, sekä jarrupolkimen sykäyksillä ja jarruttaa automaattisesti tarpeen vaatiessa. Jalankulkija ja pyöräilijäturvallisuudesta ID.5 saavutti tuloksen 76 %, Taigo 71 % ja Polo puolestaan 70 %.

Volkswagen Polo

Täydellä viidellä tähdellä Volkswagen ID.5, Polo ja Taigo jatkavat Volkswagenin menestystä Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä ja osoittavat samalla myös Volkswagenin sitoutumisen korkeiden turvallisuusstandardien noudattamiseen. Hiljattain huippuarvosanan ovat saavuttaneet myös Volkswagenin täyssähköautomallit ID.4 ja ID.3 sekä vuonna 2019 Golf ja T-Cross.

Euro NCAP -kolariturvallisuustestit ovat toimineet uusien autojen tiukkana ja arvostettuna turvallisuuden mittapuuna jo vuodesta 1997 lähtien. Euro NCAP:n tehtävänä on tuottaa auton ostajille luotettavaa, puolueetonta ja vertailukelpoista tietoa uusien myyntiin tulevien autojen turvallisuudesta. Viime vuosina testimenettelyt ja vaatimukset vakiovarusteisille kuljettajaa avustaville järjestelmille ja passiiviselle turvallisuudelle ovat tiukentuneet huomattavasti. Yksityiskohtaiset tiedot turvallisuustesteistä löytyy osoitteesta: www.euroncap.com.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi