Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volkswagen ID. Buzz voitti Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun yleisöäänestyksen

Uusi Volkswagen ID. Buzz voitti Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun yleisöäänestyksen. Voittaja julkistettiin 16. joulukuuta Tampere-talolla pidetyssä Auto- ja Liikennegaalassa. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana 30 ehdokasta, joista kuusi valittiin finaaliin.

Kuvassa (vasemmalta) Moottori-lehden päätoimittaja Eila Parviainen, Volkswagen hyötyautojen Juha-Pekka Sihvonen, Volkswagen-henkilöautojen Tommi Iiskonmäki sekä K-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen. Kuva: EMG

Volkswagen ID. Buzz nousi Moottori- ja Kaasujalka-lehtien lukijaäänestyksen ylivoimaiseksi suosikiksi. ID. Buzz sai äänistä yli 30 %. Vuoden Auto Suomessa -kilpailu järjestettiin nyt yhdeksättä kertaa. 

K-Auton Volkswagen Hyötyautoista vastaava johtaja Juha-Pekka Sihvonen arvostaa yleisön valintaa: ”Lämmin kiitos kaikille äänestäjille! Asiakkaat päättävät aina sen mikä auto menestyy markkinoilla ja jää elämään. Tämä tärkeä suuren yleisön tunnustus vahvistaa käsitystä siitä, että ID. Buzz on sloganimme mukaisesti ”Tulevaisuuden ikoni”, joka tullaan muistamaan vielä vuosikymmentenkin päästä. Kaiken kaikkiaan Volkswagen ID. Buzz on hyvin poikkeuksellinen automalli – onhan siitä saatavissa sekä henkilö- että pakettiautoversio. ID. Buzzin muotoilussa on nähtävissä mallin legendaaristen edeltäjien tyyli, mutta auto on teknisesti huippunykyaikainen 2020-luvun täyssähköauto. Ennen kaikkea se on kuitenkin auto, joka tuo hymyn sekä kuljettajansa että kanssa-autoilijoiden huulille.”

Ensimmäiset Volkswagen ID. Buzzit saapuivat Suomeen syksyllä 2022 ja esittelyautot ovat koeajettavissa Volkswagen-jälleenmyyjillä. Auto on otettu vastaan erittäin suurella mielenkiinnolla sekä yksityisten autonostajien että yritysautoilijoiden keskuudessa

Volkswagen ID. Buzz – palkintokaapilla ruuhkaa

Uusi Volkswagen ID. Buzz on ollut menestys heti alkukilometreiltä alkaen. Uusi ID. Buzz on voittanut merkittävän määrän autoalan palkintoja, viimeisimpänä Bild am Sonntag -lehden Kultaisen ohjauspyörän 2022 perheauto-sarjassa. Uusi ID. Buzz Cargo valittiin puolestaan Vuoden pakettiautoksi 2023 International Van of the Year -kilpailussa. ID. Buzz on menestynyt myös muissa Pohjoismaissa. Se on valittu Tanskassa Vuoden Autoksi 2023. Norjassa Dagbladet, Dinside ja Elbil24 -lehdet valitsivat ID. Buzzin Vuoden Autoksi 2023 ja ID. Buzz oli myös yleisön suosikki 2023. Ruotsissa ID. Buzz valittiin Vuoden sähköautoksi 2022. Uusi Volkswagen ID. Buzz on myös Car of the Year 2023 -finalisti.

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit valmistetaan Hannoverin tehtaalla ja ne tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle hiilineutraalina. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla. Sisustuksessa on käytetty sekä vegaanisia (ei-eläinperäisiä) materiaaleja että kierrätysmateriaaleja. Volkswagen ID. Buzz on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen tila-automalli ja ID. Buzz Cargo puolestaan ensimmäinen täyssähköinen pakettiautomalli, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. 

Suomessa ennakkomyyntivaiheessa Volkswagen ID. Buzz -mallit on varustettu energiasisällöltään 77 kWh:n akulla (netto). Volkswagen turvaa myös akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun (vähintään 70 % akun alkuperäisestä kapasiteetista) joko 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Volkswagen ID. Buzz -mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 10,2 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 145 km/h. Toimintamatka voi olla jopa 424 kilometriä (WLTP).

Volkswagen ID. Buzz -malleja voidaan ladata latauslaitteella tai julkisessa vaihtovirtalatauspisteessä 11 kW:n teholla. Tien päällä ID. Buzz -malleja voi ladata pikalatausasemilla maksimissaan jopa 170 kW:n teholla. Tällöin akun latausaste 5 prosentin tasosta 80 prosentin tasoon on saavutettavissa noin 30 minuutissa.

Volkswagen ID. Buzz -mallien innovatiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät ja langattomasti tapahtuvat päivitykset tarjoavat kuljettajille maksimaalista mukavuutta ja parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Travel Assist -järjestelmä hyödyntää parviälyn kautta saatavaa paikkatietoa, jonka ansiosta järjestelmä pystyy helpottamaan ajamista myös tilanteissa, joissa tiemerkinnät ovat huonoja. Uusin ohjelmistosukupolvi mahdollistaa puolestaan langattomat päivitykset.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi