Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

VR voitti uuden junaliikennöintisopimuksen Ruotsista

VR laajensi toimintaansa Ruotsiin yrityskaupalla 1.7.2022 alkaen ja osallistuu nyt aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin Ruotsissa. VR Sverige AB on valittu Tåg i Bergslagenin uudeksi operaattoriksi. Tällä hetkellä SJ:n hoitaman sopimuksen uusi kausi alkaa 10.12.2023.

VR Sverige liikennöi parhaillaan Tukholman kaupunkiliikenteessä, sekä Etelä-Ruotsin ja Itä-Götanmaan alueliikenteessä. Ruotsissa on Suomeen verrattuna moninkertaiset sopimuspohjaisen julkisen liikenteen markkinat. Ruotsissa on 21 aluetta, jotka kilpailuttavat alueellista liikennettä.

VR Sverige on tänään valittu Bergslagenin alueen junaliikenteen uudeksi operaattoriksi. Sopimus alkaa joulukuussa 2023. Kyseessä on kymmenen vuoden sopimus, johon kuuluu optiona yksi lisävuosi. Tämä on ensimmäinen sopimus, jonka VR Sverige on tehnyt sen jälkeen, kun VR osti yhtiön 1. heinäkuuta 2022.

Sopimuksen arvo on 3,9 miljardia Ruotsin kruunua sopimuskaudelta, eli noin 360 miljoonaa euroa. Se työllistää 200 työntekijää.

 – VR osallistuu Ruotsissa aktiivisesti alueiden kilpailutuksiin, joissa tilaaja omistaa kaluston vastaavalla tavalla kuin Suomessa pääkaupunkiseudun HSL-liikenteessä. Näin suuren ja merkittävän sopimuksen voittaminen on merkki siitä, että paikalliset julkisen liikenteen toimijat arvostavat palveluitamme, sanoo VR Sverigen vt. toimitusjohtaja Topi Simola.

Sopimuksen myöntämispäätös voidaan riitauttaa kymmenen päivän kuluessa sen julkaisemisesta. Mikäli sopimusta ei riitauteta, se allekirjoitetaan lopullisesti.

VR Sverige AB

VR on Ruotsin kolmanneksi suurin junaoperaattori ja neljänneksi suurin bussioperaattori. VR operoi Pågatågenia Etelä‑Ruotsissa Skånetrafikenin tilaamana. Lisäksi VR huolehtii Skånetrafikenin bussiliikenteestä Helsingborgissa ja Kristianstadissa. Itä‑Götanmaalla VR vastaa Östgötapendelnistä Östgötatrafikenin tilaamana. Tukholmassa VR liikennöi linja‑autoja, raitiovaunuja ja paikallisjunia SL:n kilpailuttamana. VR tarjoaa noin 3 000 työntekijän, 520 linja‑auton, 180 junan ja 70 raitiovaunun avulla nykyaikaisia liikenneratkaisuja, joissa turvallisuus on aina etusijalla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi