Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ympäristöystävällistä talotekniikkaa – uusi Swing House käyttää energiaviisasta Are Sensus® -järjestelmää

Espoon Keilaniemeen valmistunut Swing House huomioi kiinteistönsä käyttäjien hyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden. Kohteen talotekniikka toteutettiin älykkäällä Are Sensus® -järjestelmällä.

Swing Housen rakennusautomaatio, putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakointi toteutettiin energiatehokkaalla Sensus-talotekniikkajärjestelmällä. Sensus auttaa saavuttamamaan merkittäviä hyötyjä yhdistämällä huipputehokkaasti lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon. Järjestelmän toiminta perustuu ilmaisenergioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, jolloin rakennuksen ostoenergian kulutus laskee. Swing Houselle haetaan WELL v2™ Gold -sertifiointeja, jotka kertovat panostuksista kiinteistön käyttäjien terveyteen, viihtyvyyteen ja suorituskykyyn. Myös Are sitoutui näihin teemoihin talotekniikan toteutuksessaan.

”Ympäristönäkökulma oli hankkeessa erittäin merkittävässä osassa. Energiatehokas Sensus-järjestelmämme pystyy vastaamaan ympäristötavoitteisiin vähentämällä ulkoisen energian oston tarvetta jopa 30 prosenttia. Sensus on suunniteltu koko rakennuksen elinkaaren läpi kestäväksi ratkaisuksi”, Aren Etelä-Suomen talotekniikkaprojektien johtaja Kai Nurho kertoo.

Sensus-järjestelmällä hallitaan myös toimistotornin ja hotellin yhdistävän Swing Housen sisäolosuhteita. Hyvinvointia tukevat työskentelyolosuhteet, kuten laadukas sisäilma, ovat tärkeä osa toimistotyöntekijöiden arkea. Vedoton ja äänetön Sensus takaa miellyttävät olosuhteet myös hotellin asiakkaille.

Rakentaminen eteni hyvässä yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa

Are vastasi hankkeen talotekniikasta kokonaisvaltaisesti. Rakennuttajana toimi Työeläkeyhtiö Elon omistamat kiinteistöosakeyhtiöt ja pääurakoitsijana Peab. Poikkeusaikana toteutettu urakka oli suuri ja haastava, mutta pysyi aikataulussaan. Toimistotalo valmistui vuoden 2021 lopussa ja hotelli alkuvuodesta 2022. 

”Yhteistyö hankkeessa toimi koko projektin ajan todella hyvin. Hanketta johdettiin mallikkaasti ja asiat toteutettiin järjestelmällisesti aikataulussa. Swing House sijaitsee keskeisellä paikalla ja oli hienoa päästä työskentelemään Keilaniemen kasvavalla alueella”, Nurho kertoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi