Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

75 vuotta Porschen urheiluautoja: Porsche juhlii menestystarinaa

Vuonna 1948 Ferry Porsche toteutti urheiluautounelmansa: yhdessä tiiminsä kanssa hän valmisti Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster -mallin. Se merkitsi legendaarisen autobrändin syntyä, ja se loi perustan esimerkilliselle menestystarinalle, Porschen legendalle. Urheiluautovalmistaja viettää 75-vuotisjuhlaa tänä vuonna ja järjestää juhlan kunniaksi erilaisia maailmanlaajuisia tapahtumia ja esittelee Porsche Vision 357 -tutkielman.

Oliver Blume ja Michael Mauer sekä brändilähettiläät Aksel Lund Svindal ja Timo Bernhard sekä Porsche Vision 357

”75-vuotias Porsche edustaa pioneerihenkeä, tunnetta ja unelmia. Juhlimme yhdessä kaikkien ihmisten kanssa, joita inspiroi unelmat”, sanoo Porsche AG:n hallituksen puheenjohtaja Oliver Blume. Juhlinta alkaa erityisellä näyttelyllä nimeltään ”Driven by Dreams. 75 years of Porsche sports cars”, joka aukeaa yleisölle 27.1.2023 Volkswagen-konsernin Forumin DRIVE-näyttelytilassa, Berliinissä, ja joka on avoinna 10.9.2023 saakka. Vierailijoilla on mahdollisuus syventyä Porschen menestystarinan visioihin ja seikkailuihin ja nauhoittaa omat unelmat ja arvot digitaalisen moduulin avulla.  

’Driven by Dreams’ määrittelee brändin olemassaolon ytimen. Lisäksi, tunnuslause kuvastaa lähestymistapaa, jolla Porschen parissa työskentelevät henkilöt toimivat joka päivä, täyttääkseen asiakkaiden unelmia ympäri maailman. ”Olemme ylpeitä perinnöstämme. Se on tulevaisuuden menestyksen perusta. Yhdistämme perintömme innovaatioihin ja kehittymiseen – ja lisäämme jatkuvasti poikkeuksellisia uusia hetkiä Porschen ainutlaatuiseen tarinaan”, selventää Blume.

Aksel Lund Svindal (vasen) ja Timo Bernhard sekä Porsche 919 Hybrid Evo

Matka menneisyyden kautta tulevaisuuteen

Porsche Vision 357 – kunnianosoitus 356-mallille – on ensisijainen esimerkki tästä, ja sen voi nähdä ensimmäistä kertaa Berliinissä. Style Porsche -tiimin luomalla mallilla monoliittinen muotoilu tuodaan nykyaikaan ja samalla näytetään mihin tulevaisuuden muotoilufilosofia pystyy: huomiota herättävä esimerkki on valojen yhdenmukainen korostus, joka on samalla progressiivinen ja visionäärinen, tavalla, jolla se osoittaa kohti tulevaisuutta. Peruskonsepti kuvaa perinnön ja innovaation välistä vuorovaikutusta: miltä Ferry Porschen unelma urheiluautosta saattaisi näyttää tänä päivänä?

Porsche Vision 357

”Porsche Vision 357 -malli on erityinen syntymäpäivälahja. Se korostaa 356-malliin perustuvaa muotoilun DNA:ta ja sen tärkeyttä”, sanoo Style Porschen johtaja Michael Mauer. ”Tutkielman tarkoituksena on johdonmukaisesti yhdistää menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Mittasuhteet muistuttavat meitä historiallisesta mallista, kun taas yksityiskohdat vievät meidät tulevaisuuteen.” Porsche Vision 357 on rakennettu 718 Cayman GT4 RS:n alustalle, tarjoten 368 kW (500 hv) tehoa ja edustaen erinomaista urheiluauton suorituskykyä.

75 years of Porsche sports cars: Porsche 356 ”No. 1” Roadster (1948), Porsche 911 (901 No. 57) (1963) ja Porsche Vision 357 (2023)

Muotoilu on ollut Porschen legendan olennainen komponentti heti alkumetreiltä saakka. Visionääriset tutkielmat ja konseptiautot muodostavat perustan erottuvalle ja innovatiiviselle muotoilulle. ”Style Porschen yksi päävastuu on ajatella tulevaisuutta omaperäisesti. Konseptiautot ovat ideapooli, jotka toimivat tulevaisuuden muotoilun lähteenä”, sanoo Mauer. ”Olemme jatkuvalla ajatuksellisella matkalla kohti tulevaisuuden liikkumista. Kerta toisensa jälkeen brändin historia toimii inspiraation lähteenä. Kun katsomme menneisyyteen esittelemällä tulevaisuuden konseptiauton, se ei ehkä ole niin paradoksaalia kuin se näyttää. Luova vapaus on myös tärkeää: tällöin arvokkaat ideat voivat kohdata toisensa, ja ne auttavat meitä kehittämään yhdenmukaista muotoilufilosofiaa yhä innovatiivisempiin ja uudenlaisiin suuntiin.”

Lisää tapahtumia eri paikkakunnilla

Porsche jatkaa syntymäpäiväjuhlintaa Stuttgartin Retro Classics -näyttelyssä. Arvotettu klassikkoautojen näyttely järjestetään 23.-26.2.2023. Kesäkuun 9. päivä Porsche-museossa Stuttgart-Zuffenhausenissa avautuu puolestaan kattava erikoisnäyttely. 10.-11.6.2023 Saksan Porsche juhlistaa syntymäpäivää “Festival of Dreams”-tapahtumalla Hockenheimringin kilparadalla. Porschen tapahtumakeskuksessa urheiluautovalmistaja asettaa näytille brändin historiaa, nykyhetkeä ja tulevaa.

Porsche 356 ”No. 1” Roadster, Porsche Vision 357

Näyttelyssä on esillä autoja, ‘Dream Talks’-puheenvuoroja, suoria lähetyksiä, eriaiheisia teemoitettuja kokemuksia ja suuri määrä kiehtovia elämyksiä kaikille Porsche-harrastajille, Porsche-klubien jäsenille, autoharrastajille, faneille ja kaiken ikäisille asiakkaille. Nuoremmat kävijät nauttivat olostaan ‘Kids World’ -alueella. ‘Unelmien Festivaali’ tarjoaa myös yöpymismahdollisuuksia, erityisellä paketti- ja karavaanialueella. Moottoriurheilulla on yksi päärooleista: Le Mansin 24-tunnin ajoa voi seurata live-lähetyksenä ja Saksan ja Benelux-maiden Porsche Carrera Cup:it sekä ADAC GT Masters ovat myös seurattavassa livenä.

Kiertueita ja näyttelyitä maailmanlaajuisesti  

‘75 Years of Porsche Sports Cars’ -menestystarinaa juhlitaan myös Petersen Automotive -museossa Los Angelesissa, Grossglocknerilla on koettavissa korkeimmalla paikalla maailmassa sijaitseva autonäyttely, ja juhlintaa on myös Lucernen museossa (Swiss Museum of Transport). Tämän lisäksi näyttely ‘Driven by Dreams’ vierailee yli 60 paikkakunnalla Euroopassa ja Yhdysvalloissa kiertää juhlavuodeksi suunniteltu erityinen ‘Heritage Truck’. Maailmanlaajuisten tapahtumien loppunäyttämönä toimii “Rennsport Reunion” -autofestivaali Kaliforniassa, 28.9.-1.10.2023.

Porsche 356 ”No. 1” Roadster sekä Porsche 911 (901 No. 57)

60 vuotta 911-mallia ja 100 vuotta Le Mansia

Porschen urheiluautojen juhliessa 75-vuotista taivalta, kaksi muuta isoa juhlapäivää osuu samalle vuodelle: 911-malli täyttää 60 vuotta ja Le Mansin 24 tunnin ajo täyttää puolestaan 100 vuotta. Ensiesittelystään lähtien IAA:ssa (International Motor Show) syyskuussa 1963 Porschen 911-malli on häikäissyt. Sen ikoninen muotoilu ja ainutlaatuiset ajo-ominaisuudet ovat iskostuneet urheiluautofanien muistiin, lähtemättömästi. Maailman kuuluisimman kestävyysajokilpailun järjestäjillä on myös syytä juhlaan: 10.-11.6. juhlitaan Le Mansin 24 tunnin ajon 100-vuotisjuhlaa Sarthessa. Jokainen urheiluautovalmistaja unelmoi Le Mansin 24 tunnin ajon menestyksestä ja  Porschella on erityisen läheinen suhde tähän ranskalaiseen, klassiseen kestävyysajokilpailuun: Porsche on Le Mansin menestynein brändi, kuten myös ainoa osallistuja, joka on osallistunut 24 tunnin kestävyysajokilpailuun keskeytyksettä vuodesta 1951 lähtien. Tänä aikana Porsche on kerännyt 110 luokka- ja 19 kokonaiskilpailun voittoa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi