Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachser lisää päästöttömien toimitusten verkostoonsa 12 uutta aluetta Euroopassa

Dachser laajentaa jäähdyttämättömien kappaletavaralähetysten päästöttömiä toimituksia useille uusille keskusta-alueille. Logistiikkayhtiö aikoo ottaa DACHSER Emission-Free Delivery ‑palvelun käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä 12 uudessa Euroopan kaupungissa: Amsterdamissa, Barcelonassa, Dublinissa, Hampurissa, Kölnissä, Lontoossa, Málagassa, Rotterdamissa, Tukholmassa, Toulousessa, Varsovassa ja Wienissä. Lisäksi yhtiö aikoo laajentaa tämänhetkistä päästöttömien toimitusten aluettaan Pariisissa.

DACHSER Emission-Free Delivery ‑verkostoon kuuluvien kaupunkien määrä kaksinkertaistuu 24:ään vuoden 2025 loppuun mennessä.

”Asetimme itsellemme tietoisesti kunnianhimoisen tavoitteen kaksinkertaistaa DACHSER Emission-Free Delivery ‑verkostoon kuuluvien kaupunkien määrän vuoden 2025 loppuun mennessä”, kertoo Dachser Road Logisticsin operatiivinen johtaja Alexander Tonn. ”Verkostomme toimipisteet ovat erittäin motivoituneita vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin tarjoamalla kaupungeissa vastuullisempia toimituksia. Tavoitteemme saavuttaminen perustuu siihen, että odotamme kevyiden sähkökuorma-autojen saatavuuden paranevan merkittävästi ja latausinfrastruktuurin laajenemisen kiihtyvän kaikkialla Euroopassa.”

DACHSER Emission-Free Delivery: aiempaa laajempi verkosto

Modulaarisen järjestelmänsä ansiosta DACHSER Emission-Free Delivery soveltuu periaatteessa mihin tahansa eurooppalaiseen kaupunkiin. DACHSER Emission-Free Delivery on jo käytössä 12 rajatulla keskustassa sijaitsevalla toimitusalueella Berliinissä, Kööpenhaminassa, Dortmundissa, Freiburgissa, Madridissa, Münchenissä, Oslossa, Pariisissa, Portossa, Prahassa, Strasbourgissa ja Stuttgartissa. Tällä viikolla julkistetut 12 keskusta-aluetta lisätään verkostoon vuoden 2025 loppuun mennessä.

Dachser käyttää paikallisiin vaatimuksiin mukautetussa modulaarisessa järjestelmässä akkukäyttöisiä paketti- ja kuorma-autoja sekä sähköavusteisia rahtipolkupyöriä. Pyörät on suunniteltu erityisesti kappaletavaratoimitusten ja raskaiden kuormalavatavaroiden kuljettamiseen. Ratkaisussa voidaan erityisvaatimuksista riippuen käyttää myös pieniä kuljetusterminaaleja eli pienoiskeskuksia (microhub), jotka sijaitsevat keskustojen tuntumassa. Tällöin rahtipolkupyörät aloittavat kierroksensa pienoiskeskuksesta, josta ne kuljettavat tavaroita vilkkaille jalankulkualueille. Sähkökuorma-autot puolestaan toimittavat pienoiskeskuksiin tavaroita tai vievät paketit ja lavat suoraan vastaanottajille, jos ne ovat liian suuria tai painavia polkupyörillä kuljetettaviksi.

”Kullakin kaupungilla on esimerkiksi maantieteestä, yhteiskuntarakenteesta ja hallinnosta johtuen oma yksilöllinen luonteensa, jonka otamme huomioon päästöttömän toimitusalueen suunnittelussa ja toteutuksessa”, kertoo DACHSER Emission-Free Delivery ‑toimitusten projektipäällikkö Tara Li. ”Samalla voimme 12 eurooppalaisesta kaupungista saamamme kokemuksen pohjalta etsiä synergiaetuja ja optimointimahdollisuuksia.”

Ympäristö- ja kuljettajaystävällinen ratkaisu

Dachserin keskusta-alueella tarjoamat paikallisia päästöjä aiheuttamattomat toimitukset auttavat kaupunkeja parantamaan ilmanlaatua ja vähentämään liikenteen melua. Koska akkukäyttöiset sähkökuorma-autot ja rahtipolkupyörät eivät aiheuta lainkaan ilmansaasteita, ne ovat keskeisen tärkeitä, jotta kaupungin ilma voidaan pitää puhtaana. Dachser ostaa ajoneuvokantansa lataamiseen vain uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä. Tämän ansiosta toimitusten viimeinen kilometri ajetaan kokonaan ilman toiminnasta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä. Myös melupäästöt vähenevät huomattavasti, ja rahtipolkupyörien käyttäminen auttaa vähentämään ruuhkia, kun liikenteessä on vähemmän kuorma-autoja. Akkukäyttöiset sähköajoneuvot ovat parempi vaihtoehto myös kuljettajien kannalta, kun he eivät enää altistu ohjaamossa moottorin tärinälle.

Osa pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa

DACHSER Emission-Free Delivery tukee logistiikkatoimittajan pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa. Perheyritys viitoittaa tietä vastuulliselle logistiikalle yhdessä asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa kehittämällä liiketoimintaa vastuullisesti sekä keskittymällä prosessi- ja energiatehokkuuteen, innovaatioihin ja osallistavaan vastuuseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi