Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

DB Schenker ja Volvo Cars aloittavat laajan biopolttoaineyhteistyön

DB Schenker ja Volvo Cars ovat aloittaneet kumppanuuden kestävämmän merikuljetuksen edistämiseksi ja kuljettavat 12 000 standardikontillista (TEU) autojen varaosia 100-prosenttisesti biopolttoaineella. Tämä säästää noin 33 000 tonnia hiilidioksidia verrattuna fossiilisia polttoaineita käyttäviin merirahtikuljetuksiin.

Kesäkuussa aloitettu yhteistyö kattaa muun muassa kuljetukset Volvo Carsin Göteborgin tuotantolaitoksen ja Savannahin, Newarkin ja New Yorkin satamien välillä. Tämä on alku uudelle pitkäaikaiselle liikesuhteelle johtavan logistiikkapalveluiden tarjoajan ja yhden maailman tunnetuimman ja arvostetuimman automerkin välillä. Uusiutuvista raaka-aineista peräisin olevaa polttoainetta käyttämällä hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää 84 prosenttia.

Thorsten Meincke, DB Schenkerin globaalista lento– ja merirahdista vastaava johtaja: ”Olemme ylpeitä siitä, että Volvo Carsin kaltainen tunnustettu tuotemerkki luottaa DB Schenkeriin matkalla kohti puhtaampaa logistiikkaa. Lupauksemme on tukea asiakkaitamme vähentämään kuljetuksista ja jakelusta aiheutuvia Scope 3 -päästöjä. Onnistumme kestävien toimitusketjujen muotoilussa vain, jos rahdinantajat, huolitsijat ja kuljetusliikkeet tekevät tiivistä yhteistyötä.”

Javier Varela, Volvo Carsin operatiivinen johtaja ja varatoimitusjohtaja: ”DB Schenker on vahva kumppani pyrkiessämme kohti tavoitettamme tulla ilmastoneutraaliksi yritykseksi vuoteen 2040 mennessä. Vähentämällä Scope 3 -päästöjä otamme merkittävän askeleen kohti kuljetuksiin liittyvien päästöjen vähentämistä. Jatkamme kestävän kehityksen mahdollisuuksien tutkimista toimitusketjumme kaikilla osa-alueilla, jotta saamme muutkin autonvalmistajat toimimaan ja lisäämme kestävien merikuljetusten kysyntää.”

Yhteistyö täyttää ISO 14020-, ISO 14021- ja ISO 14067 -standardien mukaiset vaatimukset. Kuljetuksissa käytettävä uusiutuva polttoaine on riippumattoman kolmannen osapuolen sertifioima, eikä sitä tuoteta kilpailemalla elintarvikekasvien kanssa. Näin ollen se on kestävämpää EU:n uusiutuvia energialähteitä koskevan direktiivin mukaisesti. Jos uusiutuvaa polttoainetta ei ole saatavilla Volvo Carsin tiettyyn kuljetukseen, se käytetään toisen asiakkaan kuljetuksiin muualla ja kohdennetaan Volvo Carsille massatasapainottamismenetelmän avulla. Menetelmä tarkastetaan säännöllisesti kolmannen osapuolen toimesta, ja sillä varmistetaan, että fossiilisen polttoaineen kokonaisleikkaus vastaa konttialusten todellista käyttöä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi