Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Euroopan ensiesittely – kuusi Bentley-malliston merkkipaalua Le Mans Classic -kilpailussa

Äskettäin julkistettu Bentley Continental GT Le Mans -mallisto debytoi Euroopassa vuoden 2023 Le Mans Classic -kilpailussa, osana Bentleyn tähän mennessä suurinta esittelyä. Yleisö voi nauttia erilaisista Bentleyn esittelypisteistä vierailu- ja varikkoalueella sekä ”kilpailuissa”.

Bentley GT Le Mans Collection

Tämän vuoden Le Mans Classic -kilpailussa nähdään kokoelma Bentley-malleja, jotka ovat esillä staattisesti Club Azure/Garden 24:ssä, Le Mansin radan vieressä varikkoalueella ja vierailualueella. Juhlistaakseen Bentleyn kuudetta voittoa Le Mansin 24 tunnin ajossa brändi korostaa kuutta merkkipaalua, jotka kunnioittavat brändin historiaa.

Merkkipaalu 1: GT Le Mans -kokoelma – 1/24

Ensinnäkin, rajoitettu 48 kappaleen erä Continental GT:tä maailmanlaajuisesti, mukaan lukien 24 coupéa Euroopassa, on luotu juhlistamaan Bentleyn merkkipäivää – 20 vuotta Le Mansin 24 tunnin ajon kuudennesta voitosta ja 100 vuotta legendaarisen kilpailun ensimmäisestä ajosta. Jokaisessa eksklusiivisessa GT Le Mans -kokoelmamallissa on ainutlaatuinen tuotesisältö, kuten kolmisuuntainen pyörivä Bentley-näyttö, josta voi valita joko kosketusnäytön, kaksoisviilun tai analogiset valitsimet – mutta pienellä muutoksella; vakiokeskiön tilalla on ”Vitrine”, joka näyttää moottoriventtiilin 4,0-litraisesta kaksoisturbo V8:sta vuonna 2003 Le Mansissa voittaneesta Bentley Speed ​​8:sta. Auto on esillä Club Azure -alueella.

Bentley Le Mans Classic GT Le Mans Collection

Merkkipaalu 2: 2002 Speed 8 002/6

Vaikka auto palasi Le Mansiin osallistuen äärimmäisen moottoriurheilumaratonin satavuotisjuhliin, nyt auto on esillä Le Mansin museossa yleisön ja Bentleyn vieraiden ihailtavana. Bentley Club Azuren edessä on esillä sen sisarauto, Speed ​​8 vuodelta 2002. Bentley 002/6 oli ainoa Bentley-osallistuja vuoden 2002 Le Mansiin, vuosi Team Bentleyn merkittävän debyytin ja kolmannen sijan jälkeen. Autona nro 8 se sijoittui neljänneksi. Tämä malli nähdään Club Azuren edessä julkisella alueella yhdessä brändin toisen avainhetken kanssa Le Mansissa.

Speed 8

Merkkipaalu 3: Vuoden 1929 41/2 litran Supercharged Blower ja Blower Continuation -malli

Vuoden 1929 4½ litran ”Supercharged”, tiimiauto nro 2, UU 5872, todellakin näytetään staattisesti. Millään sota-aikaa edeltäneellä Bentleyllä ei ollut sellaista vaikutusta kuin 4½ litran ”Blower” Bentleyllä. Sen myrskyisä esitys innosti tuhansia – mukaan lukien kirjailija Ian Flemingin, joka myöhemmin antoi kuvitteelliselle sankarille James Bondille 4½ litran ”Supercharged” Bentleyn. UU 5872:ta ajoi Bentley Boy Henry (Tim) Birkin Le Mansissa vuonna 1930. Vuodesta 2000 Bentley Motorsin omistama UU 5872 on nykyään osa Heritage Garage -mallistoa, joka sijaitsee alkuperäisessä 1930-luvun tiilestä rakennetussa tehtaassa, ja joka toimi aiemmin ”projektifoorumina”, jossa suunniteltiin ja kehitettiin eri malleja, kuten vuoden 2003 Continental GT.

Osana Bentley Motorsin 100-vuotisjuhlavuotta yhtiö ilmoitti luovansa 12 kappaleen Bentley Blower -mallin jatkosarjan käyttämällä laserskannattuja 3D-CAD-tietoja, jotka on otettu No. 2 Team Car -autosta, ja jotka kaikki on nyt toimitettu omistajilleen. Näistä 12:sta pari Blower Continuation Series -autoa osallistuu Grid 1 -kilpailuun. Sekä tehtaan omistama Blower Car Zero että asiakasauto kilpailevat, ja ensin mainittu osallistui äskettäin ensimmäiseen testikilpailuunsa Donington Parkissa Isossa-Britanniassa.

Merkkipaalu 4: 1938 Corniche 41/4-litran Corniche

Vuoden 1938 ”Embiricos” 4¼ litran Bentley inspiroi Bentleyä luomaan aerodynaamisen Mark V:n nimeltä Corniche, joka oli vuoden 1952 ikonisen R Type Continentalin edeltäjä. 1930-luvun lopulla ”Embiricos” Bentley oli osoittanut aerodynamiikan arvon nopealla tie- ja rata-ajolla. Sen menestys inspiroi Bentleyä ottamaan käyttöön kertaluontoisen neliovisen Mark V:n samanlaiseen ”virtaviivaiseen” tyyliin. Vaikka Corniche ei koskaan päässyt tuotantoon saakka, se on merkittävä malli Bentleyn historiassa. Se on viimeistelty ajanmukaisella Imperial Maroon -värillä, jossa on kanervanharmaa sivusalama, kun taas sisustus on viimeistelty tyypilliseen Vanvooren-tyyliin käyttämällä oikeaa Connolly Vaumol -nahkaa ja West of England -kangasta. Corniche on näytillä varikko-alueella.

Merkkipaalu 5: vuoden 1953 R-Type ja sukulaismalli GT V8 Azure – tyyli-ikoni

Vuoden 1953 R-Type JAS 949 on yksi R Type Continentalin vain 208 mallikappaleesta, jotka on koskaan rakennettu – mutta autolla oli suurempi vaikutus kuin mitä rajallinen määrä antaa ymmärtää. R-Type Continental, jota sanotaan ”moderniksi taikamatoksi, joka voittaa suuret etäisyydet”, oli lanseerausvuonna 1952 maailman nopein nelipaikkainen luksussedan. Ainutlaatuinen ja kertaluonteinen käsintehty Continental GT Azure on valmistettu Bentley Motors Limitedin toimesta 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Molemmat ovat nähtävillä päänäyttelyhallissa.

Merkkipaalu 6: 2019 Bentley Mulliner Batur – 1/18

Brändin uutta muotoilukieltä esittelevä Bentley Mulliner Batur esitellään varikkoalueella. Vain 18 sarjaesimerkkiin rajoitettu Batur on tähän asti tehokkain Bentley, ja sen 750 hv:n versio ikonisesta, käsin kootusta W12-moottorista on metaforisesti ja kirjaimellisesti vauhdittanut Bentleyn menestystä viimeisen kahden vuosikymmenen ajan. Kun moottori on siirtymässä elinkaarensa viimeiseen vaiheeseen ja tilauskirjat sulkeutuvat tänä vuonna, Bentley on jo Beyond100-strategiamatkalla, tullakseen täyssähköisten autojen valmistajaksi ensi vuonna.

Bentley Mulliner Batur

Le Mans Classic -kilpailussa esiteltävä malli on toinen Batur, Engineering-auto Zero-Zero, jossa on kaunis Mulliner Gloss Mariana Teal Pearlescent -maalaus sekä joitain jännittäviä ominaisuuksia, kuten alarungon muotoilu Satin Carbon Fibre -materiaalilla ja loputtomalta näyttävä konepelti, joka on viimeistelty kiiltävällä, tummalla Titanium-värillä, koneistetut titaaniset ilmastoinnin säätimet alumiinisilla ilmastointiaukkojen kehyksillä, vaihteistonupin korostuksilla ja ilma-aukoilla. Lisäksi Baturissa on uusin Naim for Mulliner Upgrade -äänentoistojärjestelmä, joka on kehitetty erityisesti Baturille.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä 75 historiallista Bentleyä kilpailee osana Benjafield Clubia. Silloin kun autot eivät ole kilpailussa, yleisö pääsee näkemään autot Club Azuressa.

Le Mans Classic -kilpailusta on tulossa kaikkien aikojen jännittävin kilpailu, ja siellä nähdään myös Bentleyn suurin mallistokattaus kautta aikojen.

Le Mans Classic -kilpailu avaa ovensa torstaina 29.6.2023.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi