Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Färsaaret valitsivat IVECO E-WAYn kaupunkiliikenteensä sähköistämiseen

IVECO BUS on toimittanut kaksi E-WAY-kaupunkibussia HZ Bussarille. Ajoneuvot tulevat käyttöön Färsaarten pääkaupungin Tórshavnin (Tórshavnar kommuna) kaupunkireiteille. Ne ovat saarten kaksi ensimmäistä sähköbussia, ja ne tulevat tukemaan kunnan ilmaista bussijärjestelmää ja ihmisten liikkuvuutta.

IVECO BUS on toimittanut kaksi 10,7-metristä E-WAY-bussia HZ Bussarille tukemaan ihmisten liikkuvuutta Tórshavnin kunnassa.

IVECO BUS on toimittanut kaksi 10,7-metristä E-WAY-bussia HZ Bussarille tukemaan ihmisten liikkuvuutta Tórshavnin kunnassa. Ne ovat ensimmäiset liikennöinnin aloittavat täyssähköiset kaupunkibussit saarilla, jossa tuotemerkki on jo hyvin tunnettu. Sähköbussit liittyvät kalustoon, jossa on ollut joulukuusta 2022 lähtien jo 16 CROSSWAY-linja-autoa.

E-WAY saa virtansa 10 akkupaketista, joiden yhteisteho on 420 kWh. Tämä takaa onnistuneet päivittäiset palvelut todellisissa käyttöolosuhteissa. Kapasiteettinsa ansiosta ajoneuvo mukautuu monipuolisesti eri reiteille ja tällä yöllä ladattavalla midibussilla on erinomainen toimintasäde.

Vain 10,7 metriä pitkän ja 2,33 metriä leveän E-WAY-midibussin kompaktit mitat tekevät siitä erittäin ketterän ajoneuvon myös vaikeapääsyisille reiteille, kuten kaupunkien keskustojen kapeille kaduille. Helppopääsyinen E-WAY voi ottaa kyytiin yli 60 matkustajaa, joista 23 mahtuu istumaan.

Sähkökäyttöiset E-WAY-linja-autot eivät tuota päästöjä, ne ovat hiljaisia, tarjoavat mukavan kuljetuksen ja auttavat suojelemaan ympäristöä, mikä parantaa niin matkustajien, kuljettajien kuin kansalaistenkin elämänlaatua.

– Olemme juuri vastaanottaneet kaksi uutta E-WAY-bussia. Tämä on meille erityinen hetki, koska ne ovat saarten ensimmäiset sähköbussit. Olemme erittäin innoissamme siirtyessämme dieselajoneuvoista päästöttömiin sähköajoneuvoihin, kertoi HZ Bussarin julkisen liikenteen päällikkö John Fonsdal.

– Olemme ylpeitä siitä, että E-WAY-midibussimme on valittu ensimmäisiksi Färsaarilla liikennöiviksi sähköbusseiksi. Tämän toimituksen myötä IVECO BUS osoittaa jälleen kerran, että vahvan ja tiiviin verkoston ansiosta E-WAY-mallisto täyttää täysin julkisen liikenteen toimijoiden tarpeet tehtävän luonteesta ja paikasta riippumatta, sanoo Håkan Jönsson, IVECO Busin liiketoimintajohtaja Pohjoismaissa.

  Ajoneuvojen toimituksessa oli tukena jälleenmyyjä Gervi, joka tarjoaa saarilla laajan valikoiman palveluja, kuten kaupallista neuvontaa, myynnin jälkeistä tukea ja muita palveluja.

  FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
   

  Kuljetus & Logistiikka
  Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
  lehti@kuljetuslehti.fi