Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gigantin tammikuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Samsung pitää paikkansa kärkisijalla

Vuosi 2023 alkoi tuttuun tapaan, kun Samsungin A53 kurotti jälleen kuukauden myydyimmäksi puhelimeksi. Tammikuun TOP 10 -listalta löytyy kuitenkin myös yllättäjiä: kalliimman hintaluokan iPhone 14 pro ja Samsung Galaxy S22 Ultra, joiden menestys kertoo myytyjen puhelimien keskihinnan noususta.

Kuva: Gigantti Oy / Samir Abya

TOP 10 -lista

  1. Samsung Galaxy A53 (1.)
  2. Samsung Galaxy A13 5G (3.)
  3. Apple iPhone 14 pro (-)
  4. Samsung Galaxy A13 (2.)
  5. Apple iPhone 14 (10.)
  6. Samsung S22 Ultra (-)
  7. Google Pixel 6a (4.)
  8. OnePlus Nord 2T 5G (-)
  9. Motorola E20 (-)
  10. Samsung Galaxy A33 (8.)

Helmikuun listalle voi olla odotettavissa uusia nimiä, sillä Samsung julkaisee uutuuspuhelimensa kuun alussa.

Kuukauden myydyin puhelin on jälleen Samsung Galaxy A53. Malli on pitänyt pintansa kuukauden myydyimpänä puhelimena marraskuusta lähtien. Tammikuussa Gigantin kuukauden myydyimpiin puhelimiin lukeutui kuitenkin myös useita yllättäjiä.

TOP 10 -listalle nousivat nyt harvemmin suosituimpien puhelimien joukkoon yltäneet Apple iPhone 14 pro ja Samsung Galaxy S22 Ultra, jotka kuuluvat merkkien korkeamman hintaluokan älypuhelimiin. Myös Motorolan ja Googlen puhelinmallit olivat tammikuussa suosittuja.

Puhelimista maksetaan enemmän ja ne suojataan paremmin

Applen ja Samsungin hintavampien lippulaivamallien suosiota tukee Gigantin asiantuntijan näkemys puhelimien keskihinnan noususta. Puhelimia myydään kappalemäärältä vähemmän, mutta niiden hinta on korkeampi kuin aikaisempina vuosina.

Keskihinnan nousuun liittyvä trendi on puhelimien tarvikkeet, joita ostetaan enemmän kuin ennen. Alkuvuodesta Gigantilta on ostettu etenkin vara-akkuja, mutta myös erilaiset puhelinta suojaavat lisätarvikkeet ovat nostaneet päätään.

“Puhelimien keskihinta on ollut nousussa viime vuodesta lähtien. Kun puhelimista maksetaan enemmän, halutaan niistä myös selkeästi pitää erityisen hyvää huolta. Kännykän kylkeen ostetaan yhä useammin panssarilaseja, suojakuoria ja muita tarvikkeita”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo.

Samsung Galaxy -uutuuspuhelimet julki helmikuussa

Samsung on kiistatta yksi suomalaisten suosikkipuhelinmerkeistä. Tammikuussa Gigantin kuukauden myydyimpien puhelimien listalle ylsi peräti viisi Samsungin mallia.

Merkkiuskollisille onkin alkuvuodesta tiedossa hyviä uutisia, sillä Samsung julkaisee odotetun Galaxy-puhelin- ja tietokonevalikoiman 1. helmikuuta. Julkaisu kantaa kampanjanimeä Galaxy Unpacked. Luvassa on viimeisimpiä teknologisia innovaatioita sisältäviä tuotteita, joiden avulla elämän hetkien ikuistaminen ja jakaminen tapahtuu uudella tavalla.

“Samsungin uutuudet kiinnostavat ihmisiä aina, ja merkin uusien tuotteiden lanseeraustilaisuudet ovat monelle teknologiasta kiinnostuneelle yksi vuoden kohokohdista”, Helistö toteaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi