Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Hiltin eksoskeleton uudistui

Hilti on lanseerannut uuden ylävartalon eksoskeletonin. Hilti EXO-S tarjoaa edeltävää versiota monipuolisemmat säätömahdollisuudet erilaisille vartalotyypeille sekä enemmän tukea ja käyttömukavuutta. Ylävartaloon puettava eksoskeleton on tukiranka, joka vähentää hartioiden ja niskan rasitusta kädet koholla työskenneltäessä, kuten hionnassa tai kipsilevyjen, kiskojen tai putkien asennuksessa.

Tuki- ja liikuntaelinvammat ovat rakennusalalla merkittävä työperäisten terveysongelmien aiheuttaja. Useat tehtävät vaativat toistuvaa työskentelyä kädet koholla ja niihin voi liittyä myös painon kannattelua. Eksoskeletonin avulla vähennetään kuormitusta ja parannetaan työskentelyergonomiaa. Hiltin passiivinen eksoskeleton käyttää mekaanista kaapelivetotekniikkaa siirtämällä hartioihin kohdistuvan kuormituksen lantiolle. Tämä auttaa vähentämään hartioihin kohdistuvaa rasitusta jopa 60 prosentilla.

Hilti EXO-S on passiivinen eli moottoroimaton, joten laite ei vaadi virtalähdettä. EXO-S painaa vain 2,4 kg ja tukee käsivarsien luonnollista liikettä rajoittamatta käsivarren liikealuetta missään asennossa.

Lisätietoja ylävartalon eksoskeletonista: Hilti EXO-S

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi