Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

IVECO voitti merkittävän tarjouskilpailun jopa 3 000 ajoneuvon toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille

Iveco Groupin puolustus- ja väestönsuojelukalustoon erikoistunut tytäryhtiö IDV on allekirjoittanut puitesopimuksen Ruotsin puolustusmateriaalilaitoksen kanssa jopa 3 000 kevyen ajoneuvon toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille. Ensimmäinen puitesopimuksen mukainen tilaus kattaa 400 ajoneuvoa, joiden arvo on 850 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 73 miljoonaa euroa).

Hyötyajoneuvo on saatavana 12 eri Nato-yhteensopivana versiona esimerkiksi joukkojenkuljetus-, lääkintä-, viestintä- ja logistiikkakäyttöön.

Yhdeksänvuotinen puitesopimus koskee kevyiden, nelivetoisten, sotilaskäyttöön tarkoitettujen hyötyajoneuvojen (LMPV) toimittamista. Sotilas- ja Nato-polttoaineiden kanssa yhteensopivat ajoneuvot tarjoavat erinomaista liikkuvuutta -32 °C – +49 °C:n lämpötiloissa. Lisäksi kaluston toimintavarmuus ja huolto on taattu jopa 12 vuoden ajaksi erityisellä logistiikkatukisopimuksella.

Hyötyajoneuvo on saatavana 12 eri Nato-yhteensopivana versiona esimerkiksi joukkojenkuljetus-, lääkintä-, viestintä- ja logistiikkakäyttöön. IDV on suunnitellut räätälöityjä ratkaisuja ja mukauttanut ajoneuvojaan LMPV-hankkeen teknisten vaatimusten täyttämiseksi. Näihin mukautuksiin kuuluvat sekä ajoneuvon että sen päällirakenteiden sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) parantaminen sotilaskäytön vaatimusten mukaiseksi, ohjaamon valmiudet viestintä- ja sotilaslaitteiden integrointiin sekä räätälöidyt päällirakenteet eri rooleihin ja sovelluksiin. Esimerkiksi ajoneuvon Medical 2 -versiota voidaan kuljettaa C-130-lentokoneella lääkintäjärjestelmien ja tehohoitolaitteiden toimintaa vaarantamatta.

Tämä merkittävä tilaus on jälleen yksi askel eteenpäin IDV:n strategisen liiketoimintasuunnitelman toteuttamisessa, jonka mukaisesti se pyrkii tarjoamaan luokkansa johtavia puolustusratkaisuja monimutkaisessa kansainvälisessä tilanteessa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi