Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kempower toimittaa latausteknologiaa maailman ensimmäiselle rekkojen ja työkoneiden pikalatausasemalle

Kempower toimittaa latausratkaisuja WattHubiin, maailman ensimmäiselle sähkökäyttöisille rekoille ja raskaille työkoneille tarkoitetulle pikalatausasemalle Geldermalsenissa, Alankomaissa. Pikalatausasema auttaa osaltaan tekemään Tiel-Waardenburgin padonvahvistushankkeesta päästöttömän, sillä laturit tarjoavat virtaa padon vahvistamiseen käytettäville sähköisille työkoneille.

Kuva. WattHub

Jotta Alankomaiden hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää 95 prosentilla vuoteen 2050 mennessä, maan hallituksen on keskityttävä liikenteen päästöihin, jotka muodostivat 12 prosenttia kaikista maan päästöistä vuonna 2018. Vaikka siirtyminen sähköautoihin on Alankomaissa kiihtymässä, raskas liikenne on edelleen suuri saastuttaja. Alankomaiden hallitus on sitoutunut tekemään kaikista uusista raskaista rekoista ja linja-autoista päästöttömiä vuodesta 2040 alkaen.

Tiel-Waardenburgin vähähiilisen patovahvistushankkeen perustaminen on tärkeä osa Alankomaiden hallituksen tavoitetta kohti hiilineutraalia raskasta liikennettä. Yhteistyökumppanit Van Oord, Dura Vermeer, Ploegam ja Betuwewind ovat sitoutuneet tekemään padonvahvistushankkeen koko rakennusprosessista täysin hiilineutraalin. Raskaiden työkoneiden ja rekkojen latausaseman rakentaminen on välttämätön tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi.  

TSG Netherlands, joka suunnittelee ja rakentaa WattHub-latausaseman, on tilannut pikalatausteknologian Kempowerilta. Toimitukseen sisältyy 36 Kempower Satellite -laturia ja 6 Kempower Power Unit -tehoyksikköä. Jokaisessa Kempower Power Unit -yksikössä on käytettävissä 600 kw:n teho, joka jakautuu kuuden satelliitin kesken. Tämä on tällä hetkellä Alankomaiden nopein latausnopeus. Myös itse latausasema toimii puhtaasti aurinko- ja tuulienergialla.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi hanketta:

”Raskas liikenne on pitkään ollut sähköisen liikenteen uranuurtaja. Olemme jo jonkin aikaa kehittäneet teknologiaamme palvelemaan erityisesti sähkörekkojen ja sähköisten työkoneiden lataamista suuressa mittakaavassa, joten on hienoa päästä todistamaan latausjärjestelmämme potentiaalia tässä uudessa avauksessa.”

Huhtikuussa 2023 valmistuva pikalatausasema on avoinna myös Tiel – Waardenburgin padonvahvistushankkeen ulkopuolella. Latausasema tarjoaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden käyttää vapaana olevaa latauskapasiteettia. Tämä tukee Rotterdamin alueen laajempaa liikenteen sähköistämistä, ja vahvistaa paikallista latausinfraa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi