Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lähestyvä talvi kiihdytti autonvaihtohaluja – Saka kasvatti noin 23 prosenttia myytyjen autojen määrää

Suomalaisten autonvaihtohalut ovat kasvaneet talven lähestyessä. Käytettyjä autoja myyvän Sakan liikevaihto kasvoi lokakuussa  24 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Sakan toimitusjohtaja Petri Poukkula

“Pimenevät illat ja lähestyvät lumisateet ovat ajaneet suomalaiset autokaupoille lukujemme perusteella. Käytettyjen markkina kasvoi yleisestikin lokakuussa hyvin, huolimatta alavireisestä uutisoinnista koskien uusien autojen rekisteröintiä”, kertoo Sakan toimitusjohtaja Petri Poukkula.

Autoalan tiedotuskeskus julkaisi viime viikolla tuoreet luvut, jotka kertoivat käytettyjen autojen kaupan kasvaneen lokakuussa 9,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. 

“Vaikuttaa siltä, että uuden auton hankintaa harkinnut on siirtynyt vähän käytettyyn vaihtoehtoon. Valikoimamme vastaa hyvin sitä, mitä suomalainen kuluttaja haluaa tälläkin hetkellä”, Poukkula analysoi

Etenkin sähköautot ovat kiinnostaneet suomalaisia, sillä niiden osuus myytyjen autojen käyttövoimista kasvoi viiteen prosenttiin, kun viime vuonna niiden osuus oli noin kolmessa prosentissa. Nelivetojen myyntiä liukkaat kelit eivät sen sijaan ole kiihdyttäneet.

“Vankka ajatus siitä, että liukkailla keleillä menee enemmän nelivetoja kuin muita vetotapoja on vain tunnepohjainen. Niiden osuus myynneistä pysyy pitkin vuotta tasaisena, eikä varsinaisia piikkejä ole”, Oulun liikkeen myyntipäällikkö Marko Sikala mainitsee.

Nelivetojen osuus lokakuun 2023 myynneistä oli lähes tasan 36 prosenttia, kun kuluvalta vuodelta koko luku on 35,5 prosenttia. Etuveto on edelleen suomalaisten suosikkivalinta yli 52 prosentin osuudella, siinä missä takavetoisen valitsee joka kymmenes.

“Liukkaille keleille etuveto on asiakkaidemme suosikki, sillä sen ajo-ominaisuudet ja käyttäytyminen ääritilanteissa on ennalta-arvattavampaa kuin takavetoisella ajettaessa. Takavetoisellahan saisi talvisin mukavia luisuja aikaiseksi, mutta kyllä turvallisuus vie silti voiton autoa hankkiessa”, Sikala toteaa.

Saka avasi juuri suurimman toimipisteensä Vantaan Varistoon ja lokakuussa vietettiin uuden logistiikkakeskuksen avajaisia. Kasvun uskotaan jatkuvan loppuvuonnakin uusien investointien myötä.

“Logistiikkakeskus on suurin tilainvestointimme koskaan ja Variston myymälämme on myös liikkeistämme suurin. Uskomme niiden tehostavan loppuvuoden kasvuamme vielä paremmin”, toimitusjohtaja Poukkula arvioi.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi