Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – kysynnän kasvu jatkuu vahvana vuonna 2023

Joulukuussa Norwegianilla oli yli 1,3 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 41 prosentin kasvu verrattuna edellisen vuoden joulukuuhun. Vuonna 2022 Norwegianilla oli 18 miljoonaa matkustajaa. Vahva toiminta lomakaudella päätti myönteisen vuoden, jolle oli ominaista matkustajamäärien kolminkertaistuminen, lentomatkustuksen suuren kysynnän palautuminen ja myönteisen varauskehityksen jatkuminen.

– Olemme iloisia, että yhä useampi pohjoismainen matkustaja valitsi Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen, kun he matkustivat tapaamaan ystäviään ja perhettään vilkkaalla lomakaudella tässä kuussa. Huolimatta usean vilkkaan matkustuspäivän haastavasta säästä, joka vaikutti lentoliikenteeseen niin Pohjoismaissa kuin Euroopassa, onnistuimme kuljettamaan asiakkaamme heidän joulukohteisiinsa jouluksi. Yli yhdeksän lentoa kymmenestä saapui ajallaan tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 315 924 matkustajaa joulukuussa, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin edeltävän vuoden joulukuussa. Käyttöaste oli joulukuussa 77,8 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 120 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 1 650 miljoonaa istuinkilometriä. Joulukuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 64 lentokonetta ja lensi 99,0 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 71,6 prosenttia joulukuussa. Tähän vaikuttivat pääasiassa haastavat sääolosuhteet useilla Euroopan lentoasemilla.

Vuonna 2022 Norwegianilla oli lähes 18 miljoonaa matkustajaa, mikä on kolminkertainen määrä matkustajia edeltävään vuoteen verrattuna. Koko vuoden käyttöaste oli 83,1 prosenttia. Yhtiön vakaan taloudellisen tilanteen ansiosta Norwegian pystyy nyt suojaamaan lentopolttoaineen sekä vuodelle 2023 että vuodelle 2024. Nykyiset polttoaineen suojaukset, jotka ovat voimassa vuoden 2023, ovat tämänhetkistä spot-hintaa alemmalla tasolla.

Uudenvuodenmyynti ylittää odotukset

– Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 oli erittäin hyvä vuosi Norwegianille. Lentomatkustuksen vahva patoutunut kysyntä erityisesti rantakohteisiin loma-aikojen huippusesonkina johtaa ennätysvilkkaaseen kesään. Myönteinen varauskehitys jatkuu ja lipunmyynti ylittää tällä hetkellä odotuksemme. Asiakkaamme ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan uudenvuodentarjouksemme ja hyödyntäneet kampanjaa suunnitellessaan alkaneen vuoden matkoja sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä, sanoo Karlsen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi