Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianilla oli historiallisen vahva heinäkuu

Heinäkuussa Norwegianilla oli 2,3 miljoonaa matkustajaa. Käyttöaste oli 92,4 prosenttia. Kapasiteetti oli kuluvan vuoden huipussa ja 12 prosenttia korkeampi kuin viime vuoden heinäkuussa. Matkustusintoisten pohjoismaisten matkustajien suuri kysyntä koko kuukauden ajan vaikutti siihen, että heinäkuu oli Norwegianille historiallisen vahva.

– Heinäkuu oli erinomainen kuukausi Norwegianille liikenneluvuilla mitattuna. Meillä oli eniten matkustajia tähän mennessä tänä vuonna ja yli 100 000 matkustajaa enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Kollegamme ilmassa ja maalla ovat tehneet töitä hellittämättä, jotta he ovat voineet varmistaa matkustajiemme pääsyn kohteisiinsa turvallisesti ja niin sujuvasti kuin mahdollista joillakin eri puolilla Eurooppa olevilla lentoasemilla ilmenneistä haasteista huolimatta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 2 308 417 matkustajaa heinäkuussa, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 3 712 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 430 miljoonaa istuinkilometriä. Norwegian liikennöi heinäkuussa keskimäärin 79 lentokonetta ja aikataulunmukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,5 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 73,2 prosenttia heinäkuussa. Kaikista lennoista 95,3 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Lentomatkojen vahva kysyntä jatkuu

Varaustilanne jatkuu lupaavana. Heinäkuussa monet matkustajat tekivät viime hetken varauksia ja trendi jatkuu elokuussa. Myös syyskuun matkojen varausaste on korkea.

– Epävakaa sää Pohjoismaissa on vaikuttanut selvästi tämän kesän matkustuskäyttäytymiseen ja lentojen myynti jatkui tasaisena koko heinäkuun. Olen erittäin tyytyväinen, että niin monet matkustajat valitsivat lentomme niin kotimaassa, Pohjoismaissa kuin Euroopassa. Haluan kiittää kaikkia kollegojamme, jotka ovat huolehtineet matkustajista vuoden kiireisimpänä kautena. Vahvaa toiminnallista suorituskykyämme on tänä kesänä auttanut se, että olemme palvelleet asiakkaitamme omalla lentolaivastollamme ja omalla lentohenkilöstöllämme, kertoo Karlsen.

Norwegian tarjoaa edelleen loppukesän ja syksyn ajan houkuttelevan reittiverkoston niin Pohjoismaissa kuin eurooppalaisiin ranta- ja kaupunkikohteisiin. Norwegianin suora reitti Tromssan ja Kööpenhaminan välillä on tähän mennessä otettu hyvin vastaan. Lippujen myynti reitille käynnistyi heinäkuussa ja reittiä liikennöidään osana tulevaa talviaikataulua.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi