Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Peugeot 508 uudistuu – tarjolla vain lataushybridinä

Uusi 508 on saatavilla sedanina, SW-farmarina ja Peugeot Sport Engineered -versioina. Auton keula on innovatiivinen ja entistäkin dynaamisempi – keulailmeen ytimessä on Peugeot-brändin uusi logo. Keulailmeen moderniutta korostaa maskin ja puskurin saumaton integrointi.

508-malleissa on uusi “kolmikyntinen” valotunnus, joka on yhdistetty erittäin mataliin Matrix LED -ajovaloihin. Matriisityyppiset kaukovalot ovat vakiona kaikissa uusissa 508-malleissa. Auton takaosassa on myös uusi 3-kyntinen led-valotunnus sekä animoitu rullaava vilkkuvalo.

”Peugeot vahvistaa teknologista ja kissamaista identiteettiään uuden radikaalin luonteen omaavalla 508:lla. Erittäin matalat ajovalot ja 3-kyntinen valotunnus ovat osa maskia, joka yhdistyy saumattomasti puskuriin. Auton keulailme on todella vakuuttava.”, kertoo Matthias Hossann, Peugeotin muotoilujohtaja.

Uuden 508:n ja 508 SW:n matkustamotiloissa on panostettu laatuvaikutelmaan ja moderniuteen. Ohjaamossa on käytetty paljon uusia materiaaleja ja kuoseja. Lisäksi ajosuunnanvalitsin on muuttunut pienellä vivulla käytettäväksi e-Toggle-kytkimeksi.

Päivitetty I-Cockpit-ohjaamo

Uudessa 508:n i-Cockpit-ohjaamossa on aiempaa enemmän teknologiaa. Mukana on uusi Peugeot i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmä, jossa on korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, navigointi, langaton liitettävyys sekä OTA-päivitykset.

Uusi 508 edustaa Peugeotin parasta antia ajonautinnon ja -mukavuuden saralla. Niitä tukevat tietenkin laajat ajoavustimet, jotka tuovat ajamiseen turvaa ja rauhaa:

 • Night Vision -pimeänkökamera, joka varoittaa kuljettajaa pimeällä tiellä mahdollisesti olevista eläimistä, jalankulkijoista tai pyöräilijöistä jopa ennen kuin ne näkyvät kaukovalojen avulla
 • Puoliautonominen ajaminen (Level 2), joka koostuu aktiivisesta vakionopeudensäätimestä Stop&Go-toiminnolla sekä ajolinja-avustimesta
 • HD-tasoiset pysäköintikamerat
 • Aktiivijousitus, jossa kolme ajotilaa (Normal, Comfort ja Sport)

Urheilullinen ja moderni siluetti

Uusien 508-mallien keulailme on moderni, sillä siinä yhdistetään maski ja auton etupuskuri yhteen kokonaiseen elementtiin. Peugeotin uusi logo sijaitsee luonnollisessa paikassaan maskin keskellä. Keulamerkki toimii keskipisteenä, josta lähtee eri suuntiin maskissa olevia kuvioita.

Koko 508-mallistossa vakiona oleva Matrix LED -matriisivalot korostavat ajovalojen muotoja. Valot ovat erittäin matalat tukeakseen auton kissamaista ilmettä, valotunnus on myös terävämpi kuin missään Peugeotissa aiemmin. Ajovaloihin on yhdistetty uusi 3-kyntinen päiväajovalotunnus.

Uuden 508:n akseliväli on 2,79 metriä ja auton kokonaispituus on 4,75 m (sedan) ja 4,79 m (SW). Leveyttä on 1,86 metriä peilit taitettuna.

Takaa uuden 508:n tunnistaa 3-kyntisen valoilmeen uudesta tulkinnasta, joka on aiempaa horisontaalisempi. Nämä led-tyyppiset takavalot vilkkuvat rullaavan animaation saattelemana ja ovat vakiona koko 508-mallistossa.

Auton takana Peugeotin leijonalogo on korvattu uudella Basaltin harmaalla PEUGEOT-tekstillä, joka on asennettu koko leveydeltä ajovalojen väliseen mustaan listaan.

Tarjolla uudessa 508:ssa on 7 korinväriä, joista 3 on täysin uusia.

 • Okenite White (uusi väri),
 • Eclipse Blue (uusi väri),
 • Titanium Grey (uusi väri),
 • Selenium Grey
 • Artense Grey
 • Elixir Red
 • Perla Nera Black

Uusi 508 ja 508 SW on saatavilla kolmella varustetasolla:

 • ALLURE
 • GT
 • PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Peugeot i-Cockpit ja uusi i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmä

Peugeotin yksi tärkeimmistä tunnusmerkeistä jo vuosikymmenen ajan on ollut i-Cockpit-ohjaamo. Sitä on kehitetty paremmaksi jokaisen uuden autosukupolven myötä. Uudessa 508:ssa i-Cockpit-kokemusta on parannettu uudella täysin uudella tietoviihdejärjestelmällä.

Kuljettajan edessä olevaan 12-tuumaiseen digitaalimittaristoon on tuotu uusia ja täysin personoitavissa olevia näyttötiloja, kuten TomTom Connected -navigointi, Radio/Media, ajoavustimet, energiavirtaus jne. Näyttötiloja voidaan vaihtaa ohjauspyörästä käsin.

Ohjaamon keskellä sijaitsee 10-tuumainen ja korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, jota on käännetty hieman kohti kuljettajaa. Pikanäppäiminä näytön alapuolella sijaitsee pianokoskettimia muistuttavia painikkeita, josta löytyvät oikopolut mm. päävalikkoon, ilmastointiin, sovelluksiin, ajoavustimiin, puhelimeen, mediaan ja auton asetuksiin.

Uusi i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmä tukee peilaustoimintoa langattomasti, lisäksi Bluetoothilla on mahdollista kytkeä kaksi puhelinta samanaikaisesti autoon. USB-portteja on yhteensä neljä, joista kaksi on uusia USB-C-portteja ja kaksi USB-A-portteja.

10-tuumaisen tietoviihdenäytön päänäkymä on muokattavissa täysin mieleiseksi älypuhelimien ja tablettien tapaan. Valikoihin voi räätälöidä mieleisiään minisovelluksia tai valikoita. Älypuhelimien tapaan kotivalikkoon on helppo päästä takaisin painamalla Home-pianonäppäintä.

Peugeot i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmä on varustettu TomTom Connected -navigoinnilla. Karttakuva voidaan laajentaa koko näytölle, jotta kuva olisi mahdollisimman selkeä. Järjestelmä voidaan päivittää OTA-päivityksillä, jolloin karttadata on aina ajan tasalla.

Lisäksi kuljettajan ja matkustajien apuna ovat suomenkieliset valikot, ohjevideot sekä omistajan käsikirja.

Mukavuutta ajon aikana

Uudessa Peugeot 508:ssa on tarjolla laaja kattaus varusteita, jotta matkakokemuksesta tulisi mahdollisimman mukava.

Etuistuimet ovat erityisen mukavat ja ovat palkittu AGR-merkinnällä (Aktion für Gesunder Rücken). Merkintä tunnustaa etuistuimien erinomaisen ergonomian sekä laajat säätövarat. AGR-istuimet tulevat vakiona kaikissa uusissa 508-malleissa Suomessa.

Uuden Peugeot 508:ssa on lisäksi kahdessa osassa taittuva (60/40) takaistuinten selkänoja, jossa on mukana suksiluukku. 508 SW -farmarimallissa takaistuimet ovat kaadettavissa suoraan tavaratilasta käsin.

Tavaratilan tilavuus:

 • Sedan, 487–1 537 litraa.
 • SW-farmari, 530–1 780 litraa.

Nykyaikaista energiatehokkuutta: lataushybridivoimalinjat

Etuvetoiset lataushybridit:

 • Uutena versiona HYBRID 180 e-EAT8: etuveto / 150 hv PureTech -polttomoottori (110kW) ja 81 kW sähkömoottori yhdistettynä 8-vaihteiseen e-EAT8-automaattivaihteistoon.
 • HYBRID 225 e-EAT8: etuveto / 180 hv PureTech -polttomoottori (132 kW) ja 81 kW sähkömoottori yhdistettynä 8-vaihteiseen e-EAT8-automaattivaihteistoon.

Nelivetoinen lataushybridi (PSE):

 • HYBRID4 360 e-EAT8: neliveto, edessä 200 hv (147 kW) PureTech -polttomoottori ja 81 kW sähkömoottori yhdistettynä 8-vaihteiseen e-EAT8-automaattivaihteistoon / takana toinen 83 kW sähkömoottori.

Kaikkien lataushybridimallien (180, 225 ja 360) akun kapasiteetti on 12,4 kWh. Vakiona Suomessa on aina 7,4 kW:n yksivaihelaturi.

Uuden Peugeot 508:n ennakkomyynti käynnistyy keväällä 2023, ja autot valmistetaan Ranskassa Mulhousen tehtailla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi