Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan avaus ja Kimi Räikkösen paluu Nascar-radalle viikonloppuna Elisa Viihde Viaplayssa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna poikkeuksellisesti Portugalissa, missä ajetaan 2023 FIM MotoGP™ -kauden ensimmäinen kilpailu. Yleensä kausi on aloitettu Qatarissa. Eivätkä uudistukset jää tähän. Luvassa on ennätykselliset 21 kisaa, joka on enemmän kuin aikaisemmin.

Kuva: Viaplay

Uutuutena kisakalenteriin tulevat mukaan myös sprinttikisat, joita ei aikaisemmin ole nähty ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Kaikki kisat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa suomenkielisellä selostuksella. Valtaosan kisoista selostaa Julius Vauhkonen ja asiantuntijana kuullaan Matti Kiiveriä. MotoGP™ -luokan lisäksi Elisa Viihde Viaplay näyttää suorana myös Moto2 ja Moto3 –luokkien kisat. Viikonloppuna nähdään myös Kimi Räikkösen ja Jenson Buttonin paluu kilparadoille kun molemmat kuljettajat ajavat Nascar cupin osakilpailussa Teksasin Austinissa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-kausi käynnistyy 26.3. Portugalista. Kausi sisältää 21 adrenaliinintäytteistä kisaa 18 eri maassa, päättyen 26.11. ajettavaan Valencian kisaan. Uutena lisäyksenä kisakalenteriin ovat sprinttikisat, joita ei ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa ole aiemmin ollut mukana. Sprinttikisat tuovat uutta väriä kisoihin ja vaikuttavat voimasuhteisiin sekä taktiikkaan.  

“Sprinttikilpailu tuo mukaan lisää jännitystä ja on formaattina riskialttiimpi, sillä sprinttikisassa loukkaantumisriski suurempi. Sprintissä kuljettajan tulee ottaa enemmän riskejä. Koska sarjassa ei ole koskaan aiemmin ajettu sprinttejä, on monta asiaa, mitkä eivät vielä ole selvillä. Tulossa on jännittävä kausi”, Viaplayn asiantuntija Matti Kiiveri lupaa.   

Viaplayn ratamoottoripyöräilyn asiantuntijana toimiva Matti Kiiveri omaa monipuolisen kokemuksen lajista. Hän on kilpaillut itse EM-tasolla, voittanut lajin suomenmestaruuden sekä toiminut mm. Mika Kallion mekaanikkona MM-sarjassa. Ratamoottoripyöräilyn tv-tuotteen parista työkokemusta on kertynyt jo huimat 18 vuotta. 

Julius Vauhkonen selosti MotoGP:tä myös viime kaudella. Elisa Viihde Viaplayn katsojille Vauhkonen on tuttu myös Viaplay Talvi -lähetyksistä.  

“Ducatin Francesco Bagnaia voitti viime vuonna maailmanmestaruuden. Ducati osoittautui talvitesteissä edelleen vahvaksi. Suurimmat haastajat ovat Yamaha, KTM, Honda, jolla on kuljettajana moninkertainen maailmanmestari Mark Marquez. Ducati on muovannut Bagnaian pyörää hänen ajotyylilleen sopivaksi, ja vaikuttaisi että tallissa satsataan Bagnaian mestaruuden uusimiseen. Samanaikaisesti varikkohuhut kertovat että Mark Marquez on parhaassa fyysisessä kunnossa aikoihin”, Julius Vauhkonen kuvailee lähtöasetelmia alkavalle kaudelle.  

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja on tv-lajina erinoimainen, sillä luvassa on äärimmäisen tiukkoja kisoja kaikissa kolmessa luokassa. Tasoerot ovat pienempiä eri luokkien välillä kuin esim. Formuloissa. Pitkä kausi takaa sen että voimasuhteet pyörän valmistajien keskuudessa muuttuvat, eikä maailmanmestaruutta voi voittaa ennen elokuutta. Jännitettävää riittää näin pitkälle kauteen. Usein mestaruus ratkeaakin vasta viimeisessä kisassa. 

Suomalaisnäkökulmaa ja jännitettävää kaudelle tuo Aki Ajon luotsaama Red Bull KTM Ajo -talli Moto2™ ja Moto3™ luokassa. Suomalaiskuljettajia ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa ei tällä kaudella nähdä.  

Elisa Viihde Viaplay näyttää ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kaikki kisat ja aika-ajot suomenkielisellä selostuksella. Osa kisoista näkyy  myös V sport -kanavilla. Ratamoottoripyöräilyn lisääminen palvelun valikoimiin vahvistaa Elisa Viihde Viaplayn asemaa maailmanluokan moottoriurheilun suoratoistokotina. Viaplay Groupin oikeuksiin Suomessa kuuluvat jo ennestään mm. Formula 1 -lähetykset, INDYCAR-sarja, Formula 2 ja Formula 3 -sarjat, NASCAR, Porsche Supercup, IMSA Series, Nürburgring 24 Hours, Ferrari Challenge ja DTM.  

Kimi Räikkösen paluu Nascar-radalle

Ensi viikonloppuna on luvassa myös Kimi Räikkösen paluu Nascar –radalle. Räikkönen ajaa Austinin osakilpailussa Circuit of The Americas (COTA) -radalla. Myös toinen Formula-legenda Jenson Button, 43, tekee Nascar-debyyttinsä samaisessa kisassa.

Räikkönen ajoi Nascarissa yhden kisan myös viimekaudella. Kisa päättyi keskeytykseen, mutta asiantuntijat olivat vaikuttuneita Räikkösen otteista. Buttonille kerta on ensimmäinen Nascar-kisoissa. Brittikuljettaja tullaan näkemään tällä kaudella peräti kolmessa kisassa. 

Nascar on katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi