Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sallila Energia hankkii sähkövaraston tukemaan energiamurrosta

Sallila Energia Oy on tehnyt sopimuksen 1,7 MW/1,7 MWh sähkövaraston hankkimisesta Merus Power Oy:ltä. Kauppaan sisältyy myös pitkäaikainen huoltosopimus ja optio Merus Powerin kehittämään kaupankäyntialustaan. Toimitus tapahtuu vuoden 2024 syksyllä.

Sähkövarastoilla on merkittävä tehtävä sähköverkon vakauden ylläpitämisessä, erityisesti uusiutuvan energian osuuden kasvaessa sähköntuotannossa. Fingridin taajuudensäätömarkkina pyrkii tukemaan sähköverkon tasapainoa, ja Merus Powerin nopea sähkövarastoteknologia tarjoaa tehokkaan ja kestävän ratkaisun tähän tarpeeseen. Taajuudensäätömarkkinalle osallistumisen lisäksi Sallila Energia aikoo käyttää sähkövarastoa loistehon kompensointiin ja jännitteen säätöön. Tarvittaessa sähkövarasto tuottaa myös varavoimaa alueelle.

”Sallila Energialle on äärimmäisen tärkeää olla mukana energiamurroksen edelläkävijänä”, toteaa Sallila Energian toimitusjohtaja Tarja Heinonen. ”Yhdessä Merus Powerin kanssa olemme rakentaneet tarpeisiimme sopivan liiketoimintamallin sähkövarastolle. Uskomme vahvasti sähkövarastojen potentiaaliin, niiden merkitykseen kestävän energiantuotannon tukemisessa ja myös sähköverkossa. Yhteistyö Merus Powerin kanssa antaa meille mahdollisuuden osallistua taajuusreservimarkkinalle ja samalla edistää vakaata ja kestävää sähkönjakelua ja tuotantoa.”

”Kykymme toteuttaa sähkövarastostrategiaamme ja solmia kumppanuuksia erilaisten toimijoiden kanssa innostaa meitä suuresti, sillä voimme edistää vihreää siirtymää tarjoamalla kehittyneitä sähkövarastoratkaisuja”, kertoo Kari Tuomala, Merus Powerin toimitusjohtaja. ”Sähkövarastot mahdollistavat uusiutuvan energian osuuden kasvun sähköverkossamme ja auttavat tukemaan kestävää energiantuotantoa. Merus Powerin kotimaassa suunniteltu ja valmistettu innovatiivinen teknologia ja ohjelmistot mahdollistavat luotettavan ja joustavan sähkövaraston toiminnan myös tulevaisuudessa. Olemme valmiita vastaamaan nopeasti kehittyvän sähköverkon ja -markkinan tarpeisiin.”

Merus Powerin sähkövarastoteknologia perustuu pitkään kokemukseen ja innovatiiviseen suunnitteluun. Yhtiön kehittämät ohjelmistot mahdollistavat sähkövaraston tehokkaan hallinnan ja optimoinnin. Pitkälle kehitetty älykäs teknologia takaa luotettavan ja jopa markkinavaatimuksia nopeamman reagointikyvyn sähköverkon vaatimuksiin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi