Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Savon Voiman Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen. Raumalaisen BMH Technology Oy:n toimittaman polttoaineenvastaanottolaitteiston osalta menossa ovat koekäytöt ja testaukset polttoaineen kanssa. Uusi nopeampi polttoaineen vastaanotto lisää tehokkuutta ja vähentää lisäksi rekkojen tyhjäkäyntiaikaa laitoksella, kun kuormat saadaan purettua nopeammin.

Polttoaineenvastaanottoon liittyen Parkatin voimalaitokselle on hankittu myös automaattisesti toimiva näytteenottorobotti Kajaanissa toimivalta Prometec Tools Oy:ltä. Robotti nopeuttaa ja tehostaa polttoaineen näytteenottoa merkittävästi. Uuden laitteiston myötä polttoainenäytteet ovat edustavampia sekä tarkempia, jolloin polttoaineen energiasisällön mittaaminen on myös tarkempaa. Vastaava automaattinen näytteenottolaitteisto on ollut käytössä jo Savon Voiman Joensuun voimalaitoksella, ja siitä on saatu hyviä kokemuksia.

Investointien rakentamisessa Savon Voimalle maarakentamisen osuuden toimitti Savon Laaturakennus Oy, joka toimi työmaiden päätoteuttajana projektien loppuun asti.

Lopullisesti molemmat laitteistot tullaan käynnistämään sopimuksen mukaisessa aikataulussa loka-marraskuun vaihteessa. Investointien arvo on ollut yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Iisalmen polttoaineenkäsittelyyn kohdennetut investoinnit tukevat Savon Voiman strategiaa olla hiilineutraali energiantuottaja vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi ne parantavat Iisalmen voimalaitoksen huoltovarmuutta ja työturvallisuutta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi