Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tuliko ongelmia? – Scanian sähköistetty apuauto on jo matkalla!

Suomen ensimmäinen sähköistetty apuauto on otettu käyttöön Turun seudulla. Scania Turun toimipisteellä Liedossa otettiin käyttöön Scanian P280 PHEV apuauto, joka on pistokeladattava hybridikuorma-auto. Apuauto auttaa Scanian asiakkaita tien päällä ongelmien sattuessa.

Sähköllä liikenteeseen

Hybridikuorma-autossa on perinteisen 280 hevosvoimaisen dieselmoottorin lisäksi uuteen hybridiautoon tarkoitettuun vaihteistoon yhdistetty sähkömoottori. Ajoneuvon akkukapasiteetti on 90kWh ja se riittää jopa 60 kilometrin sähköiseen ajoon. Lisäksi Scanian vaihteistoon yhdistetty 230 kW:n sähkömoottori tuottaa joustavaa tehoa ajoneuvolle maantieajossa. Hybridikuorma-auton polttoaineen kulutus voi olla jopa 40% pienempi verrattuna pelkällä dieselmoottorilla varustettuun kuorma-autoon. Auton liikkeellelähtö tapahtuu puhtaasti sähkövoimalla ja sähkövoiman yhdistäminen dieselmoottorin tehoon tekee ajamisesta jouhevaa ja taloudellista.

Hiljaisesti liikkeelle – nopeasti perille

Scanian päivystävä mekaanikko Alex Kankaristo on varsin tyytyväinen uuteen apuautoon. ”Päivystysaikaan lähtö saattaa tulla mihin kellonaikaan tahansa. Asun itse rauhallisella asuinalueella ja jos tarvitsen yöllä lähteä keikalle, sähköllä pääsen hiipimään asuinalueen läpi lähes äänettömästi”, kertoo Alex.

Alex on työskennellyt Scanialla kaksi vuotta ja koska päivystysmekaanikon tehtävä vaatii monipuolista osaamista ja rohkeutta toimia huonoissakin olosuhteissa, on hän edennyt urallaan varsin vauhdikkaasti. ”Silloin kun asiakkaalla on tien päällä ongelmia, on myös yleensä kiire. Hybridiautolla liikkuminen on jouhevaa ja lyhyemmille keikoille voi siirtyä nopeasti vaikka pelkällä sähkövoimalla” kehuu Alex.

Scania Assistance-palvelu auttaa aina

Scania Assistance tarjoaa hätäapupalvelua kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Assistance-keskus sijaitsee Ruotsissa, mutta palvelee aina asiakasajoneuvon äidinkielellä, olipa ajoneuvo kotimaassa tai ulkomailla. Scania Assistance -verkosto on maailmanlaajuinen ja kattaa 51 maata sekä yli 1500 korjaamoa. Suomessa Assistance päivystysauto lähtee liikkeelle lähes kaikista Scania Suomen omista toimipisteistä.

Scania on kuljetusten kestävän kehityksen luotettava kumppani

Scania Turun apuauto on ensimmäinen sähköistetty toteutus ja osoitus siitä, että sähköistetyille ajoneuvoille löytyy koko ajan uusia soveltamisalueita. Hybridiajonevot ja täyssähkökuorma-autot, sekä Scanian laaja valikoima vaihtoehtoisten polttoaineiden ratkaisuja ovat osoitus siitä, että Scania on asiakkaan oikea kumppani matkalla kohti päästötöntä kuljettamista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi