Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Volkswagen Touareg viimeisissä talvitesteissä lapissa

Tänä vuonna Volkswagen jatkaa Touareg-mallin menestystarinaa ja uudistaa premium-luokan SUV-mallin, niin teknisesti kuin muotoilultaan. Volkswagenin SUV-mallin etu- ja takaosa on muotoiltu uudelleen, alustaa on kehitetty edelleen ja se vakuuttaa mukavuuden ja suorituskyvyn yhdistelmällä. Volkswagen Touaregin maailmanensi-iltaa vietetään kesällä 2023 mutta nyt Volkswagen näyttää jo ensisilmäyksen uudistetusta huippumallista.

  • Premium-luokan SUV:n maailmanensi-ilta kesällä 2023
  • Uudet IQ.LIGHT HD -matriisiajovalot tekevät ajamisen pimeällä yhä miellyttävämmäksi
  • Ensimmäinen Volkswagenin malli, jossa takaosan logo on valaistu
  • Alusta ja Innovision Cockpit uudistuvat

Camouflage-naamioidulle, uudelle Touaregille tehdään vielä viimeisiä testejä Ruotsin Lapissa. Vaikka muotoilun uudet yksityiskohdat ovat vielä piilossa jättimäisen QR-koodin alla, naamioidun prototyypin kuvat antavat jo konkreettisen näkymän teknisistä yksityiskohdista. Esimerkiksi auton etuosan uudelleen kehitetyt IQ.LIGHT HD -matriisiajovalot ja uusi ajovalojen väliin integroitu led-valojuova.

IQ.LIGHT HD -matriisiajovalot – 38 400 mikrolediä

HD tarkoittaa teräväpiirtoa, erittäin korkeaa resoluutiota Touaregin uusissa HD-matriisiajovaloissa se tarkoittaa erittäin suurta määrää säädettäviä valopistettä – 38 400 mikrolediä. Ne muuttavat yön päiväksi ja tarjoavat merkittävästi enemmän näkyvyyttä tiellä – ilman että muu liikenne häikäistyy. Uusissa ajovaloissa on molemmilla puolilla 19 200 mikrolediä. Matriisiajovalot tuottavat interaktiivisen valomaton luksus-SUV:n ajokaistalle. Tämä ns. ”lane light” tekee ajamisesta pimeällä yhä miellyttävämpää ja se myös tekee ajamisesta helpompaa esimerkiksi tietöiden kohdalla pimeässä, koska valomatto valaisee ajokaistaa optimaalisesti.

Valaistu logo, alusta ja sisusta

Volkswagen Touareg on Volkswagenin ensimmäinen malli, jossa auton takaosan logo on valaistu. Tammikuusta 2023 lähtien Volkswagenin punaiseksi valaistu logo on sallittu myös Euroopan markkinalla. Aikaisemmin valaistu logo oli sallittu vain tietyillä markkinoilla, mm. Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Volkswagen on myös uudelleen kehittänyt nelivetoisen Touaregin alustaa. Muun muassa käytössä on nyt kattopainosensori, joka on linkitetty alustan elektroniikkaan. Edut: silloin kun auton katolla ei ole painoa, ketteryys lisääntyy. Toisaalta jos kattoteline ja kattoboksi on käytössä, sensori tunnistaa sen ja välittää tietoa avustaville järjestelmille kuten ESC-luistonestojärjestelmälle. Tämä lisää ajomukavuutta ja vakautta.

Touaregin ”Innovision Cockpit” -ohjaamo on myös uudistunut. Uudenkin Touaregin 15” järjestelmää voidaan ohjata keskinäytön, monitoimiohjauspyörän tai analogisten elementtien kuten keskikonsolissa olevien äänisäätimien kautta. Uudelleen kehitetty ”Innovision Cockpit” tarjoaa nyt toimintoja kuten navigaation kaistaopastuksella ja korkearesoluutioisen HD-karttadatan. Myös puheohjausta on parannettu ja älypuhelimen liittäminen App Connect – ominaisuudella onnistuu nyt langattomasti, Android Auton sekä Apple CarPlayn käyttö on siis entistäkin helpompaa. Sisustan materiaaleja on myös entisestään parannettu.   

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi