Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Viaplayn F1-kausi starttaa – luvassa huimat 23 osakilpailua

Uusi Formula 1 -kausi starttaa 3.–5. maaliskuuta. Viaplay kiihdyttää kauteen huomenna alkavien talvitestien ja maanantain kausiennakon siivittämänä. Alkavalla kaudella luvassa on entistä enemmän jännitettävää, kisakalenterin täydentyessä Qatarin ja Las Vegasin osakilpailuilla.

Viaplayn raudanluja F1-tiimi jatkaa uudelle kaudelle samalla kokoonpanolla. Asiantuntijoina nähdään Mika Häkkinen. Kuva: Ville Vappula

Viaplayn F1-lähetykset takaavat katsojille tälläkin kaudella ensiluokkaisen katseluelämyksen tarjoamalla ainutkertaisen yhteyden kisojen ytimeen huippuasiantuntijoiden ja studioiden kera. Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä.

Uusi Formula 1 -kausi starttaa Bahrainista

Torstaista lauantaihin ajettavat talvitestit ovat esinäytös alkavalle kaudelle. Ne antavat osviittaa siitä, kuka on onnistunut autonsa kehityksessä parhaiten, sekä mitkä ovat tallien ja kuskien voimasuhteet.

– Testipäiviä on tänä vuonna ainoastaan kolme ja se tuo varmasti tiimeille omanlaisensa paineen. Kaiken pitäisi olla mahdollisimman pitkälle valmista, mutta aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että yllätyksiä tulee aina, kertoo Viaplayn varikkotoimittaja Mervi Kallio, joka raportoi testien tunnelmia paikan päältä Bahrainista.

Kauden avausviikonloppu ajetaan 3.–5. maaliskuuta. Max Verstappen ja Red Bull lähtee kauteen ennakkosuosikkina, vahvimpina haastajinaan Ferrari sekä Mercedes. Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas on tallinsa Alfa Romeon kanssa keskellä keskikastin taistelua, jonka odotetaan olevan entistä tiukempaa. Myös uudet tulokkaat Oscar Piastri, Logan Sargeant ja Nyck DeVries, sekä paluun tekevä Nico Hülkenberg, tuovat oman mausteensa kilvanajoon.  

–Olen niin innoissani, että kausi viimein alkaa. Viime kaudella Mercedes paransi menoaan loppukautta kohden, joten veikkaan että mestaruustaistosta tulee Red Bullin, Mercedeksen ja Ferrarin kauppa, ennakoi Mervi Kallio.

Viaplayn F1-tiimistä paikan päällä Bahrainissa ovat avausviikonloppuna varikkotoimittaja Mervi Kallio, selostaja Niki Juusela, sekä asiantuntijat Ossi Oikarinen, David CoulthardTom Kristensen ja Mika Häkkinen. Studiossa Iiro Harjulan seurana asiantuntija Mika Salo.

–Odotan ensimmäistä kisaa, siitä näkee sen vauhdin, missä kukakin on. Sen jälkeen kaikki asettuu paikoilleen, Mika Salo sanoo.

Viaplay jatkaa vahvalla asiantuntijatiimillä

Viaplayn raudanluja F1-tiimi jatkaa uudelle kaudelle samalla kokoonpanolla. Asiantuntijoina nähdään Mika HäkkinenHeikki KovalainenMika SaloEmma KimiläinenToni VilanderOssi OikarinenAaro Vainio, sekä Viaplayn kansainväliset asiantuntijat ja lajilegendat David Coulthard sekä Tom Kristensen. Suoraan kisojen ytimestä raportoi tälläkin kaudella varikkotoimittaja Mervi Kallio, kisaviikonloput selostaa tuttu formulaääni Niki Juusela.

–Mahtavaa päästä käynnistämään Viaplayn toinen F1-tuotantokausi täällä Suomessa! Viime kaudella kasattu tiimimme jatkaa kauden kokeneempana ja muuttumattomana, mikä on juuri sitä mitä halusimmekin. Luvassa on uusia kuskeja, uusia kisapaikkoja, ja totta kai, myös meidän osalta uusia tapoja tuottaa katsojillemme elämyksiä formuloiden parissa. Yhteistyö kaksinkertaisen maailmanmestarin Max Verstappenin kanssa jatkuu, ja tuo mukanaan varmasti uusia sisältöjä, joista pääsemme kertomaan tuonnempana, summaa studioisäntänä jatkava Iiro Harjula.

Viaplayn F1-tiimin tekninen asiantuntija, F1-insinöörinäkin toiminut Ossi Oikarinen nähdään tulevalla kaudella myös uuden juttusarjan keulakuvana. Uusi lähetysten sisällä nähtävä juttusarja, Ossin Paja, perehtyy F1-autoon; sen tekniikkaan, eri osiin ja ominaisuuksiin sekä käyttäytymiseen, pyrkien avaamaan nämä katsojille mahdollisimman selkeästi. Ossi Oikarisen työparina Ossin Pajalla on F1-selostaja Niki Juusela.

Enemmän osakilpailuja ja tuplasti sprinttiviikonloppuja

Alkavalla kaudella ajetaan yhteensä 23 osakilpailua, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Tiedossa on myös tuplasti sprinttiviikonloppuja, kun sprinttikisa ajetaan viime kauden kolmen sijaan kuutena osakilpailuviikonloppuna.

Täydennystä kisakalenteriin tuovat Qatarin ja Las Vegasin osakilpailut. Odotettu Las Vegasin Grand Prix tullaan ajamaan neonvaloissa kylpevällä Las Vegas Stripillä. Legendaarinen Las Vegas on ollut mukana kisakalenterissa viimeksi Keke Rosbergin ajaessa siellä mestariksi vuonna 1982 – ilmassa on siis suomalaisittain historian havinaa.

– Las Vegas Keke Rosberg kaikuineen kutkuttaa kovasti, Niki Juusela myhäilee.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä. Viaplayn urheilutarjonta sisältää Formula 1 -lähetysten lisäksi myös kaikki F2 ja F3 aika-ajot, sprintti- sekä osakilpailut, näistä kaikki sprintti- ja osakilpailut selostetaan suomeksi. Eikä moottoriurheilutarjonta lopu vielä tähänkään, samalla tilauksella näkyvät myös mm. MotoGP, Nascar ja Indycar -kisat sekä paljon muuta huippu-urheilua.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi