Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo johtaa sähkökuorma-autojen kasvavia markkinoita

Viime vuonna raskaiden sähkökuorma-autojen määrä Euroopan ja Yhdysvaltojen teillä kasvoi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Volvo Trucks on nyt myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa maailmanlaajuisesti yli 38 maassa. Euroopassa Volvo Trucks on markkinajohtaja 32 %:n osuudella raskaiden sähkökuorma-autojen markkinoista, ja Pohjois-Amerikassa lähes puolet vuonna 2022 rekisteröidyistä raskaista sähkökuorma-autoista oli Volvo kuorma-autoja.

Vuonna 2022 raskaiden (≥16 tonnia) sähkökuorma-autojen markkinat Euroopassa kasvoivat 200 % 1 041 kuorma-autoon, ja Volvo Trucksilla on suurin markkinaosuus.

”Olemme päättäneet johtaa siirtymistä sähkökuorma-autoihin, ja markkinajohtaja-asemamme vuonna 2022, ei vain Euroopassa, vaan myös Pohjois-Amerikassa ja muilla markkinoilla, on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka sähkökuorma-autojen markkinat ovat vielä pienet, suunta on selvä: monet asiakkaistamme ovat nyt aloittamassa omaa siirtymistään sähkökuorma-autoihin. Aiomme olla tämän muutoksen mahdollistaja ja tavoitteenamme on, että 50 % maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistämme on sähköisiä vuonna 2030”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla tuotteella, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä.

”Meillä on nyt tuoteportfolio, joka kattaa useimmat kuljetustehtävät moniin asiakastarpeisiin. Tavaravirtoja tarkasteltaessa sähkökuorma-autovalikoimallamme on mahdollista sähköistää lähes puolet kuljetuksista”, kertoo Roger Alm. ”Missiomme on tukea asiakkaitamme tämän toteuttamisessa.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi