Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo toimittaa 74 tonnin sähkökuorma-auton raskaisiin kuljetuksiin

Volvo Trucks on toimittanut sähkökuorma-auton raskaisiin kuljetuksiin kuljetusliikkeelle Göteborgiin, Ruotsiin. Yhdistelmän kokonaispaino on 74 tonnia.

Yhä useammat kuljetusliikkeet alkavat nyt investoida sähkökuorma-autoihin, myös raskaissa kuljetuksissa. Mattsson Åkeri Göteborgissa Ruotsissa on yksi heistä, ja yhtiö on nyt ostanut Volvolta kolme raskasta sähkökäyttöistä Volvo FH -kuorma-autoa.

Viime viikkoina Göteborgin Arendalin satama-alueella on testattu yhtä konttiliikenteessä toimivaa kuorma-autoa. Kahden perävaunun yhdistelmä on 32 metriä pitkä ja sen kokonaispaino 74 tonnia.

”Haluamme näyttää, että täyssähköiset ratkaisut toimivat myös tehtävissä, joissa on suuri kokonaispaino ja korkea käyttöaste. Yhdessä Mattsson Åkerin, Ruotsin liikenneviraston ja useiden muiden kumppaneiden kanssa pohdimme nyt, miten voimme optimoida sähkökuorma-auton toiminnan, mukaan lukien kuinka latauksen tulisi tapahtua mahdollisimman tehokkaasti”, kertoo Lena Larsson, Volvon teknologiaorganisaation sisällä toimivan HCT-projektin projektipäällikkö.

Testattava sähkökuorma-auto on Volvo FH Electric 6×4 ja sitä ladataan vihreällä sähköllä 180 kW:n suurteholaturilla, joita Mattsson Åkeri on asentanut kaksi yhtiön terminaaliin Arendaliin. Pitkällä aikavälillä kuorma-auto kulkee myös Göteborgin ja Boråsin kaupungin (70 km Göteborgista) välillä.

Toiminnassa 12 tuntia vuorokaudessa

”Pitkien ja raskaiden kuormien ajo sähköllä toimii toistaiseksi erittäin hyvin, ja voimme kuljettaa yhtä paljon rahtia kuin dieselautolla”, sanoo Mattsson Åkerin toimitusjohtaja Jan-Olof Mattsson. ”Kuorma-auto operoi 12 tuntia vuorokaudessa, ja lataus hoidetaan kuljettajan tauon aikana. Käytämme latauksessa vihreää sähköä, joten emme aiheuta hiilidioksidipäästöjä. Hiljainen, sähköinen käyttö merkitsee myös parempaa työympäristöä kuljettajalle.”

Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt lähes 5 000 sähkökuorma-autoa 40 maassa ympäri maailmaa. Volvo tarjoaa nykyään alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla sähköisellä mallilla, jotka sopivat monenlaisiin kuljetustehtäviin kaupungeissa ja niiden välillä. Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuisesti tavoitteeksi, että puolet myydyistä kuorma-autoista on sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi