Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

New Yorkin autonäyttelyssä nähdään Kian tuoreinta muotokieltä

Kia on julkaissut ensimmäiset kuvat uuden sukupolven sedan-mallisesta autostaan. Yhdysvaltain markkinoille suunnattu täysin uusi K4 saa inspiraationsa Opposites United -suunnittelufilosofiaa Power to Progress -pilarista. Tämä kuvastaa Kian jatkuvaa halua ja määrätietoisuutta luoda inspiroivimpia, innovatiivisimpia ja esteettisesti edistyksellisimpiä ratkaisuja liikkumiseen.

”Jokainen K4:n ääriviiva, kaarevuus ja yksityiskohta on huolellisesti harkittu ja muotoiltu noudattamaan Kian Opposites United -suunnittelufilosofiaa, jossa puhtaat viistetyt pinnat ja tekniset yksityiskohdat yhdistyvät rohkeaksi, yhtenäiseksi ilmaisuksi. Jokainen näkökulma vahvistaa entisestään brändin ja suunnittelun suhdetta”, sanoo Karim Habib, Kian globaalin muotoiluosaston johtaja.

Uusia mahdollisuuksia dynaamisuuden kautta

Kia K4 on ensisilmäyksestä lähtien vaikuttavan näköinen. Keulaa hallitsevat pystysuorat ajovalot, jotka on sijoitettu keulan äärilaitoihin. Päiväajovalot puolestaan on integroitu vaakasuoraan kromilistaan, joka tuo ilmeeseen hienostuneisuutta ja integroi uuden ilmeen ajovalot tyylikkäällä tavalla osaksi Kian Tiger Face -maskia.

Sivuprofiilia katsottaessa huomio kiinnittyy ensimmäisenä tyylikkääseen fastback-tyyliin. Ilmettä hallitsevat myös muotoilijoiden leikittely linjoilla ja tasaisilla pinnoilla. Perinteistä kolmen elementin sedanmuotoilua on tietoisesti rikottu ja tästä tyylistä Kian muotoilijat käyttävät termiä Twist Logic. Sivusta katsottuna tämä tyyli luo kauniita pintoja valon leikittelylle, joka korostaa linjojen sulavuutta.

Takaa katsottuna K4 huokuu samaa voimaa ja dynaamisuutta. Pystysuuntaiset valot, jotka on sijoitettu ajoneuvon ääripäihin, leikkaavat pystysuunnassa alaspäin leveää, teknistä puskuria kohti. Puskuriin integroitu ilmanhajotin täydentää kuvan vahvalla, graafisella muotoilullaan.

Innovatiivista teknologiaa ja poikkeuksellista mukavuutta

Kian Opposites United -suunnittelufilosofia juhlistaa luovaa jännitystä, joka muodostuu kahden näennäisesti vastakkaisen konseptin yhdistämisestä. Sisustukseen on vaikuttanut etenkin suunnittelufilosofian Joy for Reason -pilari, joka keskittyy sekä aistillisiin elämyksiin että ohjaamon toimintoihin.

Tätä lähestymistapaa havainnollistaa täydellisesti uusi K4, jonka ohjaamossa yhdistyvät kuljettajalähtöinen ympäristö ja tyyliä huokuva ilmavuus. Autossa ei ole käännetty näyttöjä kuljettajaan päin, mitä pidetään perinteisenä tämän tyylisuunnan elementtinä. Tämän sijaan kuljettajan ja matkustajan ympäristöt erotetaan tyylikkäästi muotoillulla keskikonsolilla, jossa kuljettajan puoli on teknisempi ja matkustamo rauhallisempi ympäristö.

Fyysisten painikkeiden määrä on pidetty minimissä ja useimpia toiminnallisuuksia hallitaan isolta keskikonsolin näytöltä. Keskikonsolista löytyy kuitenkin perinteiset painikkeet muutamille olennaisimmille toiminnoille sekä ilmastoinnin säädöille. Ohjaamon tyylikkään ja laadukkaan ilmeen viimeistelee monipuoliset valaistusmahdollisuudet sekä suoralla että epäsuoralla valolla.

Kia K4:n maailman ensi-ilta on New Yorkin autonäyttelyssä 27. maaliskuuta 2024. Malli tulee nostamaan keskikokoluokan sedanien standardit uudelle tasolle muotoilun, innovatiivisuuden sekä ajotuntumien osalta. Tilaisuutta on mahdollista seurata livenä myöhemmin julkaistavan linkin kautta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi