Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Bensiinin etanolipitoisuus nousee ensi vuoden alussa – markkinoille uusi E10-bensiini

Suomessa yleisimmin käytetyn, 95-oktaanisen bensiinin etanolipitoisuus nousee ensi vuoden alussa. Muutoksen taustalla ovat EU:n Suomelle asettamat tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä, direktiivi uusiutuvan energian lisäämisestä sekä polttoaineiden laatudirektiivi, joka tähtää polttoaineiden hiili-intensiteetin vähentämiseen.

Nykyisin moottoribensiinin etanolipitoisuus on enintään viisi tilavuusprosenttia. Ensi vuoden alusta alkaen bensiinin etanolipitoisuus voi olla enintään kymmenen tilavuusprosenttia.

Uusi 95 E10-bensiini soveltuu noin 72 prosenttiin bensiinikäyttöisistä autoista. Muille on saatavissa edelleen nykyisenkaltaista 98-oktaanista bensiiniä, jossa etanolipitoisuus on entinen eli enintään viisi prosenttia. Oman ajoneuvon E10-soveltuvuuden voi tarkistaa verkkosivuilta www.e10bensiini.fi, joilla on Autotuojat ry:n virallinen luettelo automerkeittäin ja -malleittain. E10-soveltuvuutta voi myös tiedustella automerkin vähittäismyyjältä tai toissijaisesti maahantuojalta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi