Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

INVESTOIJAT USKOVAT: SATELLIITTIPAIKANNUKSEN PALVELUISTA UUSI KASVUALA SUOMEEN

Satelliittipaikannukseen perustuvia palveluja autoilijoille toimittava espoolainen Helpten on saanut uusia investoijia ja hakee taantuman keskellä jyrkkää kansainvälisen kasvun uraa.

Uusien investoijien lisäksi Helpten on vahvistanut myös johtoaan. Toimitusjohtajaksi on valittu Sampo Hietanen, joka vastasi aiemmin Destiassa muun muassa liikennetietoja toimittavasta Destia Trafficista.

Palvelulla toteutetaan myös Pohjola Vakuutuksen, Aplicomin, Nokian, Destian ja Helptenin yhteinen Panda-hanke, jossa kerätään informaatiota vakuutusmaksujen ja mahdollisten tiemaksujen eli ruuhkamaksujen määräytymisestä.

\”Satelliittipaikannukseen liittyvät palvelut on yksi kiinnostavimmista uusista kasvuliiketoiminnoista. Teknologian yleistyminen kaikkien saataville mahdollistaa uusien palveluinnovaatioiden kasvun kansainvälisesti\”, sanoo Helpteniin sijoittaneen Veraventuresin johtaja Petri Laine.

Maanantaina toimitusjohtajana aloittaneen Hietasen mielestä älyliikenne on suuri mahdollisuus päästövähennyksiä tavoiteltaessa.

\”Liikenteen osuus päästöistä on viidennes, joten kyseessä ei ole mikään pikkujuttu. Sellaisella missiolla on järkevää, tai voisiko sanoa mukavaa, tehdä bisnestä\”, Hietanen luonnehtii tehtäväänsä.

Hänen mukaansa palveluista menestyvät ne, jotka saavat yhdistettyä helppokäyttöisyyden ja yksityisyyden suojan toteutumisen. Paikannus avaa käyttäjille arkea helpottavia palveluja, mutta se aiheuttaa myös pelkoja valvovista isovelistä.

\”Käyttäjän tulee voida olla varma, että hänen tietonsa pysyvät omassa hallussa\”, Hietanen vahvistaa.

Suomessa harkitaan parhaillaan ruuhkamaksujen käyttöönottoa. Vahvana vaihtoehtona on noussut esiin paikannukseen perustuvien maksujen kerääminen. Myös muissa maissa suunnitellaan paikannukseen perustuvia järjestelmiä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi