Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

ISS vähentää ajokilometrejä paikannuksen avulla

ISS Palvelut varustaa koko autokantansa seurantajärjestelmällä vuoden 2012 loppuun mennessä. Järjestelmän avulla karsitaan turhaa ajoa ja nopeutetaan logistiikkaa. Ajoneuvojen seurantaan ja paikannukseen käytettävän järjestelmän toimittaa IT-palveluyritys Logica.

Uuden järjestelmän avulla ISS palvelut voi nopeuttaa logistiikkaa ja siten parantaa palveluaan. Esimerkiksi lähin ajoneuvo voidaan nopeasti siirtää paikkaan, jossa on resurssitarve. Turhat ajot pystytään karsimaan entistä tehokkaammin, kun reitit on mahdollista suunnitella järjestelmällisesti etukäteen.

”Autoillamme ajetaan vuodessa yhteensä 17 miljoonaa kilometriä. Jos pystymme vähentämään kilometrejä esimerkiksi kymmenellä prosentilla, se on enemmän kuin keskisuuri suomalainen yritys ajaa vuodessa. Kun kilometrit vähenevät, päästöt vähenevät samassa suhteessa. Lisäksi polttoainetta säästyy”, kertoo ISS Palveluiden kiinteistönhoidon suunnittelupäällikkö Marko Salo.

Ajoneuvoihin asennettavat GPS-paikantimet lisäävät myös työturvallisuutta.

”Jos esimerkiksi ajoneuvo seisoo paikallaan poikkeuksellisen pitkään eikä kuljettajaa saada puhelimella kiinni, voidaan lähettää omaa väkeä tarkistamaan tilanne”, Salo kuvaa.

Logican kehittämän ajoneuvojen paikannus- ja raportointijärjestelmä Navici AVL tukee myös tarkkaa raportointia, jota tänä päivänä vaaditaan usein myös ympäristösyistä. Raportoinnin avulla saadaan tarkkaa tietoa siitä, missä autot ovat liikkuneet: ajat, paikat ja reitit, missä on lakaistu, hiekoitettu tai aurattu.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi