Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

KONEKESKO PALAA VARASTOTEKNIIKKALIIKETOIMINTAAN

Konekesko Oy palaa neljän vuoden tauon jälkeen varastotekniikkaliiketoimintaan ja aloitti 1.1.2010 STILL-trukkien ja BITO-varastokalusteiden maahantuojana ja edustajana Suomen markkinoilla.

STILL GmbH on osa KION-konsernia, joka on maailman toiseksi suurin trukkien valmistaja. STILL tunnetaan maailmanlaajuisesti korkealaatuisista tuotteistaan, innovaatioistaan ja energia-tehokkaista ratkaisuista varastologistiikassa. STILL tarjoaa täyden valikoiman sisä – ja ulkotrukkeja kaikkiin kokoluokkiin. Trukit valmistetaan Saksan tehtailla Hampurissa ja Reutlingenissä sekä Ranskan tehtaalla Montatairessa. Varaosien keskusvarasto sijaitsee Hampurissa, mikä takaa nopeat toimitukset.

BITO-Lagertechnik Bittmann GmbH on saksalainen varastokalusteiden, -laatikoiden ja hylly-järjestelmien valmistaja. BITO toimii myös yhteistyökumppanina suunnittelu- ja toteutus-vaiheessa aina monista osajärjestelmistä koostuvista ensiluokkaisista varastosisustuksista täysautomaattisiin laatikoita ja kaukaloita hyödyntäviin varastointijärjestelmiin. Yrityksen Euroopan markkinoille tarkoitetut tuotteet valmistetaan Saksassa Meisenheimin ja Lautereckenin tehtailla.

\”Konekeskon nimi on edelleen tunnettu ja arvostettu varastotekniikka-alalla ja koemme luontevaksi palata tähän liiketoimintaan. Palaamispäätöstä helpotti maailmanluokan päämiesten löytyminen; STILL ja BITO ovat ovat maailman johtavia merkkejä kumpikin omalla segmentillään, ja heidän kanssaan voimme luottavaisesti lähteä jälleen palvelemaan varastotekniikka-alaa\”, kertoo johtaja Riku Rahikka Konekesko Oy:stä.

\”Asiakkaamme haluavat käyttöönsä alan viimeisimmän teknologian. Myös ympäristönäkökohdat ovat tärkeitä ja haluamme olla ympäristöasioissa alan edelläkävijöitä. STILL\’n vastaus edellämainittuihin vaatimuksiin on mm. Blue-Q energiatehokas autopilotti, jolla säästetään jopa 20 % sähkötrukkien tarvitsemasta kokonaisenergiasta. Myös vastapainotrukkien hybriditeknologian kehittämisessä STILL on alan teknologiajohtaja\”, toteaa Konekesko Oy:n liiketoiminnan kehitysasioista vastaava johtaja Pekka Mankinen.

Konekeskolla on pitkä ja menestyksekäs historia varastotekniikkaliiketoiminnassa aina 1970-luvulta vuoteen 2005 asti ja esimerkiksi sisävarastotrukeissa Konekesko oli pitkään markkina-johtaja Suomessa. Päämieskentässä tapahtuneista yrityskaupoista johtuen Konekesko myi vuonna 2005 koko varastotekniikkaliiketoimintansa valmistajatehtaan tytäryhtiölle Suomessa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi