Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Onko sinulla terveen paperit?

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen vastaa viidennessä kirjassaan kaikelle kansalle terveyteen liittyviin kysymyksiin aihepiireittäin selevällä suomen kielellä. Aiheina ovat verenpaine, rasvat, liikunta, diabetes, painonhallinta ja muut asiat, joista huolehtimalla hankimme itsellemme terveen paperit.

Terveyteen panostaminen kannattaa aloittaa heti ja vaikka kuinka pienistä asioista – lopputulos on joka tapauksessa parempi kuin olla tekemättä mitään!

Kirjansa johdannossa maalaislääkäri kirjoittaa:

Minulta kysellään puhematkoillani, puhelimitse, netissä ja vastaanotolla moninaisia asioita. Koen, että monet ammatti-ihmiselle ilmiselvät tilanteet herättävät usein potilaissa tavatonta pelkoa ja ahdistusta. Siksi muodostuu tärkeäksi selventää lääketieteen monimutkaista kieltä ja rohkaista ihmisiä ottamaan heitä vaivaavista asioita selvää. Tämän vuoksi huonoja kysymyksiä ei olekaan, joten kysyminen, kuten lukeminen, liikkuminen ja suolen toimintakin, kannattaa aina.

Tähän kirjaan on koottu melkoinen joukko sellaisia yleisimpiä kysymyksiä, joita minulle on urani aikana esitetty. Olen yrittänyt vastata niihin tämänhetkisen tiedon tason ja parhaan ymmärrykseni perusteella. Olen kiitollinen, mikäli joku pystyy näiden avulla vapautumaan peloistaan, hakeutumaan tarvittaessa hoitoon ja elämään täysipainoista elämää.

Yksi Tarmo Mannin tunnettuja tarinoita liittyy hänen sairaalasta vapauttamiseensa. ”Minulla on terveen paperit – onko teillä terveen paperit?” ilakoi Tarmo usein.
Siinäpä kysymys.

www.tammi.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi