Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Itella Termo kuljettaa kylmätuotteet suoraan tuottajilta asiakkaille

mtk_logoItella Termo on uusi kylmäkuljetuspalvelu, joka auttaa tuottajia ja asiakkaita tavoittamaan toisensa. Nyt pienetkin kylmäkuljetusta vaativat tuote-erät voi toimittaa asiakkaalle kustannustehokkaasti. Lyhyt toimitusketju ja nopea kuljetus takaavat tuotteiden säilymisen ensiluokkaisina. Itella Termo mahdollistaa ruuan valtakunnallisen myynnin suoraan tiloilta asiakkaille.

[rivi korkeus=1]

Termo palvelee tuottajien lisäksi asiakkaita, jotka tahtovat ostaa esimerkiksi luomutuotteita suoraan tuottajilta. Kun toimitusketju on lyhyt, tuotteiden alkuperä pysyy kirkkaana. Muun muassa meijeri- ja leipomotuotteet, lihajalosteet ja luonnontuotteet kuljetetaan asiakkaille, joita voivat olla niin ravintolat, kaupat, ruokapiirit kuin yksityishenkilöt. Välimatka ei ole enää este erikoisempienkaan kylmäsäilytystä vaativien tuotteiden tilaamiselle.

Itellan ja MTK:n sopimus tuo etuja jäsenille

Itella ja MTK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 4. maaliskuuta. Itella Termo on MTK:n jäsenille vastaus tuotteiden kuljettamisen ongelmiin. Suomessa toimii noin 500 elintarvikkeiden jatkojalostusta harjoittavaa maatalousyrittäjää. Lisäksi maaseutuyrittäjissä on esimerkiksi matkailuyrittäjiä, jotka valmistavat pienimuotoisesti elintarvikkeita.

– Näen Termon mahdollisuutena maaseutuyrittäjille, joiden asiakkaat ovat kaukana elintarvikkeen valmistuspaikasta. Itellan jakeluratkaisun myötä logistinen ongelma poistuu, ja jäsenemme löytävät toivottavasti laajemman asiakaskunnan tuotteilleen, MTK:n järjestöjohtaja Matti Voutilainen sanoo.

Monet maaseutuyrittäjät kuljettavat pieniä tuote-eriä omalla ajallaan asiakkailleen, mikä sitoo aikaa ja resursseja. Saatavuuden parantaminen on ajankohtaista, sillä kiinnostus lähiruokaan, luomutuotteisiin ja erikoisempiin herkkuihin kasvaa. Kuluttajat toivovat yksilöllisiä tuotteita niin kauppojen valikoimiin kuin ravintoloiden listoille.

– Toivomme MTK:n jäsenten tutustumisedun houkuttelevan kokeilemaan Termo-kuljetuspalvelua. Tavoitteemme on kasvattaa tuottajien markkinoita. Termo-kuljetus toteutetaan mahdollisimman ekologisesti, se ei vaadi lämpösäädeltyä kuljetuskalustoa, joten voimme hyödyntää olemassa olevaa kuljetusjärjestelmäämme, kertoo Juha Tiittanen Itellan Verkkokauppa- ja pakettipalveluista.

Lisätietoja palvelusta MTK:n sivuilla www.mtk.fi  kohdassa jäsenedut ja osoitteessa www.itella.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi