Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Työturvallisuus esillä Teolliset Palvelut -messuilla

Teolliset Palvelut 13Turvallinen työskentely teollisuudessa ja tuotantolaitoksissa on tärkeässä roolissa, myös kunnossapidossa, tehtaiden ja laitosten laitteita ja välineitä huollettaessa. Sen vuoksi turvallisuus on yksi pääteemoista Tampereella 17.–18.4. järjestettävässä kunnossapidon ja tuotannon palveluiden päätapahtumassa Teolliset Palvelut 13 -messuilla.

Työturvallisuutta käsitellään messuilla uusissa miniseminaareissa. Aiheissa pureudutaan mm. turvalliseen korkealla työskentelyyn, asianmukaisiin telineisiin sekä säiliötyöskentelyyn. Säiliöpelastukseen pääsee tutustumaan myös pelastusnäytöksissä työturvallisuusalueella.

”Korkealla työskentely, työ säiliöissä ja suljetuissa tiloissa ovat tyypillisiä teollisuuden kunnossapitotehtävien vaaran paikkoja. Oikea varautuminen, hyvä suunnittelu ja tehtävään soveltuvat varusteet ovat tärkeä osa työturvallisuuden varmistamista. Myös mahdollisten onnettomuustilanteiden varalta tarvittaviin toimenpiteisiin on ennalta valmistauduttava. Messuilta saa tietoa ja hyviä esimerkkejä turvallisuuden varmistamisesta ja pelastamistoimenpiteistä näissä töissä.” Sanoo Suojalaite Oy:n toimitusjohtaja Martti Humppila. Suojalaite Oy esittelee Teolliset Palvelut -messuilla sekä henkilönsuojaimia että pelastamiseen soveltuvia varusteita ja tekniikoita.

Työturvallisuus lähtee tietoisuudesta
Työturvallisuutta tarkastellaan myös hallinnan näkökulmasta. Kaikki lähtee tietoisuudesta ja ennakoinnista. Kun vaarat ja riskit tunnistetaan, tiedostetaan ja huomioidaan, päästään kohti turvallisempaa toimintaa.

”Työntekijän turvallisuusosaaminen ja -tietoisuus ovat avainasemassa työturvallisuudessa – hänellehän se tapaturma sattuu jos sattuu. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun työntekijä on joka tilanteessa ”läsnä” ja turvalliset työtavat tulevat selkäytimestä. Osaava, aktiivinen henkilöstö takaa myös jatkuvan parantamisen. Vaarojen havainnoinnin ja niistä ilmoittamisen tulee olla osa työtä eikä pelkästään erillisten turvallisuustarkastusten asia. Tämän saavuttaminen edellyttää systemaattista työtä ja menettelytapoja. Kentän osaaminen ja ymmärrys on tärkeää etenkin kunnossapidossa, kun työskennellään muuttuvissa ympäristöissä.” Kuvailee toimitusjohtaja Marko Vuorinen 3T Ratkaisut Oy:stä. He ovat kouluttaneet ja toimineet työturvallisuuden alalla yli 10 vuotta. Teolliset Palvelut  -tapahtuman miniseminaarissa  3T Ratkaisut kertovat työturvallisuuden hallinnasta.

Turvallisuus esillä Teolliset Palvelut -messuilla
Teolliset Palvelut 13 -messuilla ja samanaikaisesti järjestettävillä Logistiikka 2013 -messuilla on yhteensä yli 300 näytteilleasettajaa ja tuhansia alan ammattilaisia verkostoitumassa, päivittämässä tietojaan ja tutustumassa alan uutuuksiin. Näytteilleasettajien osastotarjonnan lisäksi tapahtuma tarjoaa tänä vuonna myös huikean määrän ohjelmaa.

Messut järjestää Expomark Oy, joka on erikoistunut teollisuuden ammattimessujen järjestämiseen Suomessa. Expomark Oy on Suomen Messujen tytäryhtiö. Teolliset Palvelut –messujen yhteistyössä mukana Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.

Teolliset Palvelut -tapahtuma järjestetään 17.-18.4.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmasisällöstä: www.teollisetpalvelut.fi

[rivi korkeus=2]

Työturvallisuus esillä messujen ohjelmissa:

Miniseminaari Turvallista kunnossapitoa
ke 10.00-10.45, ke 15.15-16.00 ja to klo 10.30-11.15
Aiheina Turvallinen korkealla työskentely, Säiliötyö ja säiliöstä pelastaminen sekä Telineet osana tehokasta kunnossapitoa

Miniseminaari Kunnossapito- ja teollisuustyön työturvallisuuden hallinta
ke klo 13.30-13.50 ja to klo 11.30-12.20
Aiheina mm. Turvallisuustietoisuus, työvireys ja läsnäolo sekä Vaaranarviointi ja vaaratilanteista oppiminen

Säiliöpelastusnäytökset
ke klo 11, 13 ja 14 sekä to klo 10,13 ja 14

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi