Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Volvo FL –kuorma-auto härkälauman jahtaamana

suurista_taustapeileista_.17a16fd0-d619-40fa-a32b-2018ae232019Volvo Trucksin uudessa The Chase -videossa Volvo FL –jakelukuorma-auto joutuu testeistä kovimpaan. Videossa lauma härkiä jahtaa kuorma-autoa keskiaikaisessa espanjalaisessa Ciudad Rodrigon kaupungissa. – Uskomatonta, että tämän kokoluokan kuorma-autolla mahtuu ajamaan näin pienen kaupungin halki, ammattikuljettaja Rob Hunt kertoo.

[rivi korkeus=1]

Volvo Trucksin näyttävien testien sarjassa on nyt vuorossa Volvo FL -jakelukuorma-auto. Uuden Volvo FL -kuorma-auton kehitystyössä tärkein tavoite on ollut ajomukavuus. The Chase -videon avulla Volvo Trucks haluaa näyttää, kuinka vaivatonta uuden 12 tonnin kuorma-auton hallinta on vaativassa kaupunkiympäristössä.

[rivi korkeus=1]

harkajuoksun_ammattilaise.6b281175-5d04-45d1-a8b0-6e0e9c677d2b
Ammattikuljettaja Rob Hunt sai tehtäväkseen suoriutua kahden kilometrin reitistä, joka kulkee Ciudad Rodrigon ahtailla kaduilla – härkälauma kintereillään.

– Kaupunki on vanha, kadut ovat kapeita, ja joudumme ajamaan liukkailla mukulakivillä. Kun perässä on vielä lauma härkiä, siinä on jo haastetta kerrakseen, Hunt toteaa.

Ciudad Rodrigon testissä Rob Huntin täytyi ajaa jatkuvasti vähintään 30 km/h pysyäkseen härkälauman edellä. Tietyissä reitin kohdissa kadut käyvät niin kapeiksi, että hänen täytyi kääntää taustapeilit sisään.
– Härät rynnistivät tasaisen kovaa vauhtia, ja välillä oltiin erittäin täpärällä. Mutta kuorma-auto selviytyi erittäin hyvin kadunkulmista, joten viime kädessä kaikki oli kiinni kuljettajasta. Ympärillä tapahtui paljon, mutta kuorma-auto oli tukenani koko matkan, Hunt kertoo.

[rivi korkeus=1]

keskiaikaisen_kaupungin_k.69f4682c-8b00-4c85-b258-cb7513e24da0Ihmisten ja eläinten turvallisuus oli tässä näyttävässä tapahtumassa etusijalla. Kaikkiin tarpeellisiin turvatoimiin ryhdyttiin.
– Suurimman riskin muodosti kaupunkiympäristö. Koska kuvasimme suoraa tapahtumaa, meidän täytyi huolehtia sekä ihmisten että eläinten turvallisuudesta. Suurista taustapeileistä sain hyvän käsityksen takanani rynnistävistä häristä ja härkäjuoksijoista, joten pystyin pitämään etäisyyden sopivan turvallisena. Ja automatisoidun vaihtamisjärjestelmän ansiosta minun oli helppo keskittyä ajamiseen, Rob Hunt kertoo.

– Uusi 12 tonnin kuorma-auto on todellinen haastaja ylemmässä keskiraskaassa segmentissä. Kuorma-auton jokainen yksityiskohta on viimeisen päälle harkittu. Esimerkiksi pienemmät renkaat madaltavat ohjaamoa viisi senttimetriä. Tämän ansiosta kuljettaja näkee entistä paremmin joka suuntaan, ja samalla myös kulku ohjaamoon helpottuu, kertoo Tobias Bergman, Volvo Trucksin jakelu- ja jätehuoltosegmentin tuotepäällikkö.

[rivi korkeus=1]
ohjauspyoran_takana_oli_a.2f4b64d7-a6eb-4c36-a768-0878364395ecThe Chase -videon pääosaan saatu Rob Hunt sai ensikäden kokemusta siitä, kuinka Volvo FL on suunniteltu nimenomaan nopeutta ja ketteryyttä vaativiin kaupunkikuljetuksiin.
– Päivittäinen ajaminen tällä kuorma-autolla on kuljettajan kannalta mukavaa niin lyhyillä kuin pidemmilläkin matkoilla. Siinä on automaattinen vaihtamisjärjestelmä ja vakionopeudensäädin, ja ohjaaminen on vaivatonta. Näkyvyys on erinomainen; muut tien käyttäjät kuten henkilöautot, pyöräilijät ja jalankulkijat näkyvät hyvin. Tämä kuorma-auto ehdottomasti helpottaa kuljettajan elämää, Hunt kertoo.

Juoksun jälkeen härät siirtyivät viettämään hiljaiseloa maatilalle Guadalajaran liepeille.

[rivi korkeus=2]

Katso The Chase -video:
http://youtu.be/_BRoU1hw-CU

Katso härkäjuoksu kuljettaja Rob Huntin näkökulmasta:
http://www.youtube.com/watch?v=VksjoZKhv4g

The Chase -nettisivulla videota pääsee katsomaan monesta eri kuvakulmasta:
http://www.thechase360.com

[rivi korkeus=1]

Volvo Trucksin näyttävien testivideoiden sarjassa on julkaistu aiemmin The Hamster Stunt-, The Hook- ja The Ballerina Stunt -videot. Lisää videoita on luvassa.

[rivi korkeus=1]

Katso The Hamster Stunt -video:
http://www.youtube.com/watch?v=7N87uxyDQT0

Katso The Hook -video:
http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Katso The Ballerina Stunt -video:
http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

[rivi korkeus=1]

Lue lisää uuden Volvo FL -kuorma-auton monista käyttöaloista:
http://www.volvotrucks.com/trucks/finland-market/fi-fi/trucks/volvo-fl/top10/Pages/flexibility.aspx

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi