Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

TTS ottaa käyttöön 3D-maalaussimulaattorin autoalan opetuksessa ensimmäisenä Suomessa

screenshot05TTS Työtehoseura on ottanut käyttöönsä ranskalaisvalmisteisen SimSpray 3D -maalaussimulaattorin ensimmäisenä Suomessa. Simulaattorin avulla automaalareiksi opiskelevat voivat oppia turvallisesti ja nopeasti oikean maalaustekniikan ja -liikkeen. 3D-ympäristö tuo
kustannussäästöjä, sillä siinä ei tuhlaannu maalia, puhdistusaineita eikä aikaa. Simulaattori säästää myös luontoa, koska haihtuvia orgaanisia yhdisteitä eli VOC-päästöjä ei synny laitetta käytettäessä.

­TTS haluaa kouluttaa Suomeen tulevaisuuden autoalan osaajia.

Panostamme käyttämiimme koulutusvälineisiin hankkimalla huipputeknologiaa, kuten 3D-maalaussimulaattorin, autoalan yksikön päällikkö Juha Ristiluoma kertoo.

Järjestelmästä voi valita lukuisia erilaisia maalauskohteita, -tiloja, -tapoja, ruiskun säätöjä sekä värejä vastaamaan tosielämän tilanteita. 3D-simulaattorin avulla opittu maalausliike jäljittelee ammattilaisen kädenjälkeä. Erilaiset harjoitukset, useat toistot sekä tulosten analysointi yhdessä opettajan kanssa nopeuttavat oppimista ja parantavat oppimistulosta. Virheet voidaan käsitellä heti suorituksen jälkeen ja maalausprosessi voidaan toistaa välittömästi.

­Etenkin nuorille digitaalinen 3D-ympäristö on erittäin mieluinen ja luonnollinen oppimisympäristö. Simulaattori tempaa mukaansa ja saa oppilaan yrittämään parhaansa, Ristiluoma sanoo.

[rivi korkeus=1]

SIMSPRAYSimulaattorit esillä autoalan tapahtumassa

TTS järjestää autoalan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnatun tapahtuman Seinäjoen Rytmikorjaamolla keskiviikkona. Tapahtumassa voi tutustua SimSpray 3D -maalaussimulaattorin lisäksi myös hitsaus- ja ajosimulaattoriin.

Paikalla on myös ajoturvallisuutta parantavan yhteiseurooppalaisen DESERVE-hankkeen rekka, johon on asennettu erittäin kehittynyt kamerajärjestelmä. Kameroiden avulla on luotu järjestelmä, jonka kautta kuljettaja saa reaaliaikaista tietoa auton ympärillä olevista esteistä ja mahdollisista turvallisuusriskeistä. Ohjaamokameroilla vastaavasti tarkkaillaan kuljettajan vireystilaa ja ajokäyttäytymistä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi