Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sito ja Fluidtime kehittävät yhdessä uusia liikkumisen palveluita

mobile-1209058_1280Suomalainen Sito ja itävaltalainen Fluidtime allekirjoittivat strategisen kumppanuussopimuksen kehittääkseen liikkumispalveluja Mobility as a Service eli MaaS-konseptiin perustuen.

[rivi korkeus=1]

MaaS, eli liikkuminen palveluna, on uudenlainen palvelumalli ihmisten liikkumiselle paikasta toiseen. MaaS yhdistää eri julkisen ja yksityisen liikenteen palvelut, kuten bussit, rautatiet ja taksit, yhdelle alustalle. Käyttäjä voi varata ja ostaa matkansa esimerkiksi mobiilisovelluksella omien tarpeidensa mukaan.

Siton ja Fluidtimen yhteistyön tavoitteena on kehittää MaaS-sektoria. Voimansa yhdistämällä yritykset voivat tarjota palveluita teknologian määrittelykonsultoinnista uusien liikkumispalveluiden toteuttamiseen ja operointiin.

”Kumppanuuden avulla Sito vahvistaa rooliaan Pohjoismaiden yhtenä johtavana MaaS-toimijana”, kertoo Siton liiketoimintajohtaja Kari Tuukkanen.

”Ensimmäiset kohdemarkkinamme tulevat olemaan Skandinavia sekä Baltia, ja ensimmäinen yhteinen kokeilu tullaan toteuttamaan Suomessa tänä vuonna.”

Sito on infran, liikenteen, maankäytön, ympäristön ja digitaalisten palveluiden moniosaajayritys. Fluidtime tarjoaa erilaisia it-ratkaisuja, ja sen tuotteilla ja palveluilla on asiakkaita ympäri Eurooppaa.

www.sito.fi

 

Lähde: Goodnewsfinland.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi