Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

M/S Finlandia uudistuu telakalla – ympäristön hyvinvoinnin huomiointi osa aluksen tavallista arkea

Eckerö Linen m/s Finlandia on uudistumassa telakalla 8.2.2024 saakka. Siellä sille tehdään mittavia rakenteellisia uudistustöitä polttoaineenkulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi. M/s Finlandia palaa liikenteeseen 8.2. klo 15.15, jolloin se suuntaa Helsingistä Tallinnaan. Rahtia kuljettava aluksemme m/s Finbo Cargo liikennöi normaalisti m/s Finlandian telakoinnin aikana.

M/s Finlandian ulkopintoja valmistellaan huolto- ja maalaustöitä varten. Kuva: Eckerö Line

Telakoinnin aikana panostetaan erityisesti mittaviin rakenteellisiin uudistuksiin polttoaineenkulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi entistäkin ympäristöystävällisempi liikennöinti huomioiden. Ympäristön hyvinvoinnin huomiointi on kuitenkin ollut osa tavanomaista arkea ja päivittäistä toimintaamme jo vuosia. Esimerkiksi kulkunopeuksia optimoidaan, jotta polttoainetta kuluu mahdollisimman vähän ja hiilidioksidipäästöjen määrä on mahdollisimman pieni. Polttoaineen kulutukseen vaikuttaa myös esimerkiksi laivan vedenalaisen rungon puhtaus. Sukeltajat puhdistavat sen säännöllisin väliajoin liasta, minkä ansiosta polttoainetta kuluu vähemmän.

Energiatehokkuudesta huolehditaan erilaisen teknisin ratkaisuin. Esimerkiksi aluksen koneiden hukkalämpöä ja meriveden lämpötilaa hyödynnetään ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien energiankäytössä. M/s Finlandian viipyessä yöllä pidempään Tallinnan ja Helsingin satamissa alus liitetään maasähköön. Laivan tarvitseman energian tuottamiseksi ei tuolloin tarvita dieselvetoisia apumoottoreita. Maasähkön käyttäminen parantaa myös ilmanlaatua ja vähentää melua sataman ympäristössä. Haluamme arkisessa toiminnassamme kantaa vastuumme puhtaimman mahdollisen meriliikenteen puolesta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi