Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

KUVIO palvelee logistiikka alan yrityksiä sekä alan koulutusta

Työtehoseuran logistiikka-ala ja Logistiikkayritysten Liitto ry ovat tuottaneet yhteistyössä uuden julkaistun sivuston kuljetuspalvelujen ostajan, tilaajan, lähettäjän ja myös vastaanottajan avuksi. Sivusto toimii myös koulutusmateriaalina käytännön läheisesti ja uusia tekniikoita hyödyntäen. Sivustolla kerrotaan lähetysten pakkaamisesta sekä turvallisesta kuljettamisesta ja sivusto sisältää myös perustietoa rahditusperusteista ja sähköisestä tilaamisesta.

Työtehoseuran logistiikka-ala on tehnyt yhteistyötä Logistiikkayritysten liiton kanssa jo useiden vuosien ajan koulutusten kehittämiseen liittyen. Liitto käynnisti keväällä 2016 työryhmän miettimään, miten tehtäisiin esitys, jolla opastettaisiin kuljetuspalvelujen ostajaa. Oli luonnollista, että aikaisemman yhteistyön pohjalta lähdettiin tekemään yhteistyötä TTS:n kanssa, toteaa Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Aaltonen. Lopputuloksena haluttiin kehittää Logistiikkayritysten liiton asiakkaiden osaamista ja samalla myös logistiikkayksikön koulutusmateriaalia. Syntyi KUVIO-hanke, jonka tuloksena syntynyt sivusto on julkaistu marraskuussa 2017 Työtehoseuran sivulla. Sivusto löytyy osoitteesta http://www.tts.fi/etusivu-kuvio .

Sivustolle tuotettua materiaali otetaan osaksi varasto- ja kuljetusalan koulutuksia, toteaa johtaja Aarno Lybeck TTS:stä. Sivusto koostuu viidestä kokonaisuudesta; rahditusperusteet, pakkaaminen, vaaralliset aineet, sähköinen tilaaminen ja kuljetusvahingot. Eri kuljetusyrityksillä on omia ohjeita ja toimintatapoja, mutta varsinkin kappaletavarakuljetuksissa, pakettiliikenteessä on paljon yhteisiä asioita, jotka johtuvat ajoneuvojen rakenteesta, kuljetusyksiköistä tai alan kansainvälisistäkin toimintatavoista. Kuljetusvastuiden osalta osa asioista perustuu myös lakiin, samoin vaarallisten aineiden ohjeet. Sivustoilla käytetyt termit on valittu siten, että palvelisivat mahdollisimman hyvin myös kuljetuspalvelujen käyttäjää, joka ei ole kuljetuspalvelujen asiantuntija. Vaarallisten aineiden sivujen osalta tekeminen on vasta aloitettu ja sekin toteutetaan Työtehoseuran ja Logistiikkayritysten liiton yhteistyönä vuoden 2018 aikana.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi