Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

DSV:n logistiikkakeskuksessa pidettiin harjannostajaiset

Suomen DSV-yhtiöiden uuden pääkonttorin ja logistiikkakeskuksen, DSV Logistics Centerin, harjannostajaisia vietettiin tänään Lahdentien varressa Vantaan Päiväkummussa. 11 hehtaarin logistiikka-alueelle mahtuisi yhteensä 17 täysimittaista jalkapallokenttää, mutta DSV:n tarpeisiin sinne nousee varastorakennus (40 000 m2 + 10 000 m2 parvi), terminaalirakennus (10 000 m2) ja toimistorakennus (4 000 m2).

‒ Pelkästään varastorakennuksessa on valtavasti tilaa, 500 000 kuutiota. Sinne mahtuisi lähes viisi eduskuntataloa. Varasto on jaettu neljään lohkoon. Ensimmäinen lohko on terveydenhoitotuotteiden puhtaus- ja erityisvaatimukset täyttävää tilaa, toinen lämpötilasäädeltyä ja loput tavallista varastotilaa, DSV Solutionsin toimitusjohtaja Jan Magnus Nordberg kertoo.

Rakentamisen aikataulu ja kustannusarvio ovat pitäneet. Rakennusten on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Toimistotyöntekijät ja terminaalitoiminnot siirtyvät Trukkikuja 3:een vuoden vaihteessa. Varastotoimintoja siirretään uuteen yksikköön asteittain vuoden kahden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Massiiviset betonointityöt ja rungot on jo tehty. Myös katot ja ulkoseinät ovat paikoillaan eikä sadesuojia enää tarvita. Väliseinät ovat pystyssä ja lattian alle tuleva tekniikka on asennettu. Töiden painopiste on nyt siirtynyt sisätiloihin. Toimistorakennuksessa maalataan väliseiniä ja vedetään sähkökaapeleita, terminaalissa ja varastossa asennetaan lastaussiltoja ja -taskuja sekä tehdään lvi- ja sähkötöitä. Hyllyjä ja muuta kalustoa päästään asentamaan loka-marraskuussa.

‒ Toimitilan ulkoasu- ja tilasuunnittelun päävastuu on DSV Groupin kiinteistöyksiköllä. Konserni asetti sille paljon ehtoja, jotka ovat standardeja ja hyviksi havaittuja muissa DSV:n rakennushankkeissa ja ilmentävät myös yhtiön brändiä. Suomen projektitiimi on kuitenkin ollut aktiivisesti mukana suunnittelemassa erityisesti rakennusten toiminnallisuutta, Nordberg kertoo.

Rakennuksista tulee energiatehokkaita ja moderneja työympäristöjä, jotka noudattavat hyvin pitkälti DSV:n luomaa ja hyväksi havaittua omaa konseptia.  Konttorin sisustuksen osalta tanskalainen design ja skandinaavinen tyyli ovat sisustuksen johtavia teemoja. Materiaalien valinnassa ja energiatehokkuuden suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon myös huomispäivän haasteet. Automatiikalla säädellään valoja ja talotekniikkaa. Kaikille rakennuksille on tarkoitus saada myös kiinteistöalan kansainvälisesti tunnustama BREEAM Very Good -sertifikaatti.

Huippumoderni pääkonttori ja logistiikkakeskus kokoaa yhteen noin 500 DSV-yhtiöiden ja niiden alihankkijoiden työntekijää.

 

 

DSV-yhtiöt lyhyesti

Tanskalainen DSV tarjoaa kuljetus- ja logistiikkapalveluja maailmanlaajuisesti. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin
10 miljardia euroa ja sen palveluksessa työskentelee yli 40 000 logistiikan ammattilaista ympäri maailmaa. Omia
toimistoja DSV:llä on yli 80 maassa ja toimintaa yli 120 maassa ja se on listattu Kööpenhaminan Pörssiin (NASDAQ OMX Copenhagen). Toiminta on jaettu kolmeen divisioonaan: DSV Road, DSV Air & Sea ja DSV Solutions. Suomen DSV-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin 240 miljoonaa euroa ja niiden palveluksessa työskentelee lähes 300 henkilöä 11 eri toimipisteessä ympäri maata.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi