Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Autoliikkeet on pian mahdollista kilpailuttaa yhdeltä istumalta uuden verkkopalvelun kautta

Uusi verkkopalvelu biildiil tuo helpotusta autonostajan hintavertailuun. Palvelun kautta kuluttajat voivat kilpailuttaa sekä uusien että käytettyjen autojen hinnan koko maan kattavasta autokauppaverkostosta.  

Autokauppojen kilpailutuspalvelu, biildiil, lanseeraa toimintansa kuluttajille Suomessa huhtikuun alussa. Kuluttajilla on mahdollisuus kilpailuttaa autoalan toimijat keskitetysti yhden palvelun kautta. Palvelun kautta voi kilpailuttaa sekä uusia, käytettyjä että tuontiautoja ja halutessaan tarjota omaa käytettyä autoa liikkeille vaihdossa. Biildiil-autokauppaverkostoon kuuluu jo nyt iso osa suomalaisista autokaupoista ja mukana on niin yksittäisiä liikkeitä kuin isompia ketjuja. Autokauppaverkostossa mukana oleminen ja siihen liittyminen on ilmaista. Liikkeet maksavat komission vain toteutuneista kaupoista.

Biildiil-palvelun perustaja on entinen ohjelmistoalan yrittäjä Ilari Laaksonen, joka lähtee ennakkoluulottomasti tuomaan alan ulkopuolista näkemystä perinteiseen autoalaan: ”Idea syntyi omasta turhautumisesta. Seuraan autoalaa aktiivisesti ja sytyn upeista autoista helposti. Vuosien varrella olen saanut tuskastua useamman kerran siihen, kuinka hidasta ja hankalaa ostamisesta on tullut kun mieleinen auto on jo päätetty. Siinä vaiheessa haluaisin vain tietää, mistä saan haluamani auton parhaaseen mahdolliseen hintaan. Tähän en ole löytänyt Suomesta yhtään toimivaa palvelua.”

Kuluttajat ovat hintatietoisempia kuin ennen

Samalla idealla toimivia konsepteja pyörii jo maailmalla: ”On ollut kiinnostavaa huomata, miten tämä malli on toiminut muualla. Suomessakin vastaava tapa toimia on jo tuttu muilla aloilla, kilpailutuspalveluita on jo runsaasti tarjolla muun muassa pankki- ja rahoituspuolella. Kuluttajat ovat hintatietoisempia kuin ennen: enää autoa ei osteta kylän ainoalta autokauppiaalta vaan hyvän hinnan perässä ollaan valmiita matkaamaan kauemmaksikin tai auto toimitetaan suoraan kotiovelle”, Laaksonen toteaa.

Verkkopalvelut ovat jo tällä hetkellä luonnollinen jatkumo kivijalkaliikkeissä asioimiseen. Biildiilin tarkoitus ei ole kilpailla jo paikkansa vakiinnuttaneita nettikatalogeja tai autokauppoja vastaan vaan pikemminkin täydentää kuluttajille suunnattua autoalan palveluiden tarjontaa. “On itsestään selvää, että kuluttajat kilpailuttavat autoliikkeitä. Me vain teemme siitä nyt helppoa ja toivottavasti paremmin tuloksin”, Laaksonen lopettaa.

biildiil Oy on vuoden 2019 alussa perustettu autoalan verkkopalvelu kuluttajille ja autoliikkeille. Tarjoamme kuluttajille alustan uusien, käytettyjen ja tuontiautojen hinnan kilpailuttamiseen koko maan kattavassa autokauppaverkostossa. biildiil-autokauppaverkostoon kuuluu jo lähes 100 suomalaista autoliikettä ja ketjua. Tavoitteemme on tehdä auton hankinnasta entistä nopeampaa, helpompaa ja ennen kaikkea edullisempaa. Palvelu avautuu kuluttajille kevään 2019 aikana.

Tutustu palveluun osoitteessa

www.biildiil.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi