Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Logistiikan ekosysteemi vahvistuu Niiralassa – monien liiketoimintamahdollisuuksien kuljetuskäytävä

Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI on toteuttanut useiden vuosien ajan logistiikkaan liittyviä kehityshankkeita, joissa hyödynnetään sijaintiin Venäjän rajan läheisyydessä liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia. Viime vuodet kehitystyön tavoitteena on ollut logistiikan ekosysteemin vahvistaminen Niiralan logistiikka-alueelle ja löytää toimintamallille hyviä yhteistyökumppaneita sekä Suomesta että Venäjältä. Nyt suunnitelma on toteutumassa uusien toimijoiden myötä.

Niiralassa alkaa vuoden 2020 alkupuolella merkittävän lannoitevolyymin käsittely, joka tuo alueelle myös uusia tie- ja rautatiekuljetusoperaattoreita. Siten nyt luodaan perustaa uusien logistiikan toimintamallien kehittämiselle, joka tarjoaa hyvät perusedellytykset muillekin toimijoille eri toimialoilta sijoittua alueelle tai hyödyntää alueen palvelutarjontaa, arvio logistiikka-asiantuntija Jarkko Rantala.

Pohjois-Karjalassa on mahdollisuus toteuttaa multimodaalisuuden periaatteita kuljetusratkaisujen suunnittelussa, jossa hyödynnetään kunkin kuljetusmuodon parhaita ominaisuuksia optimoiden sekä kustannustehokkuutta että ympäristövaikutuksia. Joensuun ja Puhoksen syväsatamien kautta on mahdollisuus hyödyntää sisävesikuljetuksia sekä kotimaan että Keski-Eurooppaan suuntautuvissa kansainvälisissä kuljetuksissa. Joensuun satamaoperaattori Joensuun Laivaus Oy, toimiikin tehokkaasti kaikkien kuljetusmuotojen logistisena solmupisteenä, toteaa Jarkko Rantala.

www.joensuunlaivaus.fi

Kehitysprojekteja jatketaan myös tulevaisuudessa, tavoitteena löytää uusia suuntia Pohjois-Karjalan logistiikkatoimijoille kytkeytyä eri markkinoihin ja tavaravirtoihin sekä vahvistaa alueen roolia kuljetusketjuissa. Projektipäällikkö Birgitta Väisäsen mukaan, nyt on luotu perusta monien liiketoimintamahdollisuuksien kuljetuskäytävän toiminnalle ja työ jatkuu toiminnan laajentamiseksi ja vahvistamiseksi.

Projektipäällikkö Birgitta Väisänen ja logistiikka-asiantuntija Jarkko
Rantala.

Karelia HUB -Multimodaalisen kuljetusjärjestelmän kehittäminen Pohjois-Karjalassa –hankkeen (2.1.2018-31.12.2019) päätoteuttaja on Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI ja osatoteuttaja Business Joensuu Oy, logistiikka-asiantuntijana toimii Jarkko Rantala WSP Finland Oy.

Hankkeen tavoitteena on kansainvälisten logistiikkaratkaisujen kehittäminen sekä yritysverkostojen vahvistaminen kaupan ja teollisuuden tarpeisiin Pohjois-Karjalassa. Birgitta Väisänen 040 120 6787, birgitta.vaisanen@keti.fi

Haluatko mukaan kehittyvään Niiralan logistiikan ekosysteemiin? Tutustu toimijoihin ja ota yhteyttä.

Palvelemme Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETIssä alueen yrityksiä sekä alueelle sijoittuvia yrityksiä ammattitaidolla yritysten kaikissa vaiheissa. Osaavat ammattilaiset yritysneuvojina ja -kehittäjinä, tuloksekas hanketyö ja aktiivinen seudun markkinointi ovat valttejamme, kertoo toimitusjohtaja Risto Hiltunen.

www.keti.fi

Business Joensuu Oy auttaa asiakkaitaan investoinneissa ja sijoittumisessa Joensuun alueelle, yritysten käynnistämisessä, kasvussa ja kansainvälistymisessä.

www. businessjoensuu.fi

Venäjän markkinat haltuun Tohmajärven Niiralassa

Niiralan rajanylityspaikan kautta elinkeinoelämän kuljetukset Venäjälle ja Venäjältä toimivat sujuvasti sekä kumipyörillä että rautateitse. Valtatie 9 ja rautatie avaa yhteyden Venäjän kautta aina Kiinan markkinoille asti. Rajalta on matkaa Pietariin 335 km, Petroskoihin 295 km ja Sortavalaan 65 km. Tohmajärven keskustaan matkaa tulee 18 km ja Joensuuhun 73 km.

Tohmajärven kunta tarjoaa tontteja kaupan, teollisuuden ja logistiikan yritystoiminnalle. Kunta ja Keski- Karjalan kehitysyhtiö Keti antavat kaiken mahdollisen tuen toiminnan käynnistämiseen. Pohjois-Karjalan maakuntakaavassa on alueelle vahvistettu varaus vähittäiskaupan suuryksikön perustamiseen. Yritystien liittymä VT9:ltä on jo valmiina. Kurkista Shopping village -sivuilta, millaisia rajattomia mahdollisuuksia Niirala tarjoaa yrittäjälle, kehottaa kunnanjohtaja Olli Riikonen

www.tohmajarvi.fi//niiralan-alueet

www.shoppingvillage.fi

Niiralan rajanylityspaikan välittömässä läheisyydessä rajanylittäjiä palvelee Itähuolinta Oy, valuutanvaihtopiste HRex ja Cafe ELJA

Ammatti- ja matkustajaliikenteen palvelut

Itähuolinnan yrittäjä Marita Määttänen on palvellut rajaliikenteen tarpeita vankalla ammattitaidolla jo vuodesta 1999 saakka. Yrityksen toimialana on huolinta ja rajapalvelut.

Itähuolinta tekee asiakkaan puolesta tehtävät sähköiset vienti-ja tuontitullaukset. Pääsääntöisesti teemme tuontihuolintaa Venäjältä Suomeen ja tulliselvitykset vain Suomen tulliin, kuljetuspalveluita meillä ei ole, kertoo yrittäjä Marita Määttänen.

Rajanylittäjien palvelu on meille tärkeää: Itähuolinta on toiminut vuodesta 1994 tax free -palautusten Global Bluen asiamiehenä. Meiltä löytyy myös info-piste, asiamiesposti, Tohmajärven apteekin palvelupiste, talous- ja lahjatavaramyymälä sekä kahvio.

Omasta keittiöstä tuoreita kahvilatuotteita

Cafe ELJA avaa ovensa 4.11. Olemme avoinna ma-pe 7-17, la 7-15. Haluamme huomioida palvelussamme myös ammattiliikenteen tarpeet. Aamun työmatkustajille on tarjolla normaalien kahvilatuotteiden lisäksi aamupuuro. Olemme uusi yrittäjäpariskunta ja olemme avoimia kaikille asiakkailta tuleville vihjeille toiminnan kehittämisessä. Näin voimme tulevaisuudessa kehittää toimintaa asiakkaiden tarpeiden pohjalta.

Lähiaikoina meiltä saa kahvilatuotteiden lisäksi mm. grillituotteita, pizzoja yms., vuokraamme myös kauppatilaa toimijoille, vihjaavat yrittäjäpariskunta Elmo ja Jaana Partanen.

https://www.keti.fi/niirala-logistiikka

Artikkeli on julkaistu Kuljetus & Logistiikka -lehden numerossa 5 / 2019, sivu 40

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi