Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomalainen GACHA-robottibussi on voittanut Lontoon Design museon Beazley design of the year palkinnon

Kuva: Justus Hirvi/Bonzu & MUJI 

Itseajava GACHA-robottibussi on voittanut tämän vuoden Beazley design of the year palkinnon – transport-sarjassa. Suomalainen robotiikka- ja ohjelmistoyritys Sensible 4 on tehnyt GACHA:n yhteistyössä japanilaisen MUJI:n kanssa, joka on vastannut projektin muotoilusta. Muotoilutyötä on johtanut design-ikoni Naoto Fukasawa. Lontoon Design Museo julkaisi voittajan torstaina 21 marraskuuta järjestetyssä palkintogaalassa.

Sensible 4:n toimitusjohtaja Harri Santamala kommentoi palkintoa: “Olemme todella ylpeitä tästä. Palkinto on suuri kunnianosoitus ja haluan kiittää MUJI:a ja koko tiimiä erinomaisesta työstä. Tällainen tunnustus merkitsee meille kaikille todella paljon ja osoittaa kuinka tulevaisuuden julkinen liikenne voi olla sekä käyttäjäystävällistä että innovatiivista.”

GACHA on maailman ensimmäinen kaikkiin sääolosuhteisiin soveltuva itseajava robottibussi. Se pystyy navigoimaan sujuvasti ja virheettömästi muuttuvassa ympäristössä. Robottibussi palkittiin muun muassa pehmeästä minimalismista ja käyttäjäystävällisestä muotoilusta. Lontoossa sijaitseva Design museo (The Design Museum London) jakaa vuosittain Beazley design of the year palkinnon vuoden parhaille muotoilutöille kuudessa eri sarjassa.

Sensible 4 on harvoja yrityksiä maailmassa, joka toimittaa itseajaviin autoihin niin sanottua full-stack kokonaisratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa. Sensible 4:n järjestelmä mahdollistaa itseajavien ajoneuvojen toiminnan myös haastavissa sääolosuhteissa. Yhtiö on kehittänyt ja testannut teknologiaansa Suomen vaihtelevissa keleissä, minkä vuoksi Sensible 4:n itseajavat autot ovat ainoita maailmassa, jotka toimivat myös talvioloissa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi