Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Digimaatalous.fi sivut avattu – tietoa tekoälystä drooneihin yhdessä paikassa

Digimaatalous.fi sivusto tarjoaa maatalouteen soveltuvista uusista teknologioista tietoa ja käytäntöä yhdessä paikassa. Kiinnostaisiko tekoäly peltoviljelyssä, ruiskudroonit tai nautojen lämpökuvaus?

Kuva: Adobe Stock ©

Digimaatalous.fi -sivuilta löytyy tietoa ja käytännön esimerkkejä uusista teknologioista, joita kootaan eri puolelta Suomea, niin peltoviljelyn kuin kotieläintuotannon parista. Tavoitteena on, että maatalousyrittäjät löytävät vaihtoehtoja omalle tilalle sopivien ratkaisujen löytämiseksi.

– Tiedon koonti on jatkuvaa. Tähän mennessä sivuilta löytyy tietoa ruiskudrooneista, tekoälystä peltoviljelyssä, ISOBUS-menetelmästä ja GPS-ohjausjärjestelmistä. Kotieläinpuolelta esittelyssä ovat kuiva-ainemittarit ruokinnan seurannassa ja lämpökuvaus nautojen hoidossa. Tavoitteena on, että hankkeen päättyessä meillä on sivustolla kattava kattaus käytännönläheisiä uusien teknologioiden esittelyitä, iloitsee TTS Työtehoseuran projektipäällikkö Reetta Palva.  

Maatalouden uusiin teknologioihin liittyy paljon odotuksia: työn helpottumista, tuotannon laadun parantumista, kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä. Teknologioista on olemassa tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia, mutta kaiken kaikkiaan tieto on hajallaan.

– Uusi teknologia maatilayrityksen yksilöllisiin tarpeisiin valikoiden ja mitoittaen tuo tehokkuutta ja mielekkyyttä työhön sekä kannattavuutta yrittämiseen. Digimaatalous.fi auttaa yrittäjiä ja maatalouden asiantuntijoita tutustumaan uusiin teknologioihin, kuvailee sivustojen hyötyjä erikoistutkija Liisa Pesonen Luonnonvarakeskus Lukesta.

Taustalla on TTS Työtehoseuran Kestävää kehitystä maatalouteen uusilla teknologioilla -hanke (2019–2021). Yhteistyössä ovat mukana Luonnonvarakeskus Luke, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK ja ProAgria Keskusten liitto.

Tutustu www.digimaatalous.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi