Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lähdössä lomareissuun? Tarkista teiden kunto sekä vesiliikenteen häiriöt nyt Liikennetilanne-palvelusta

Heinäkuu on suomalaisten suosikkilomakuukausi. Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palveluun on tuotu uusia sisältöjä helpottamaan niin kesälomalaisten kuin muidenkin suomalaisten matkan suunnittelua – olitpa sitten liikkeellä autolla tai veneellä.

Ajokelin, ruuhkatietojen ja tietöiden lisäksi Liikennetilanne-palvelusta voi nyt tarkistaa myös maanteiden kunnossapitotiedot. Palvelu näyttää, missä pientareita on niitetty, hiekkateitä tasoiteltu ja missä asfaltoidaan. Nämä toiminnallisuudet ovat tulossa myöhemmin myös Liikennetilanne-mobiilisovellukseen. Mobiilisovellus sisältää entuudestaan mahdollisuuden antaa palautetta teiden kunnosta, käyttäjä voi esimerkiksi jättää palveluun kuvan paikasta, jossa on asfalttivaurio.

Myös veneilijöille on tarjolla entistä enemmän tietoa. Vesillä liikkujat näkevät palvelusta nyt vesiliikenteen häiriöt sekä turvalaitteiden vikailmoitukset.

Junamatkustajat voivat tuttuun tapaan tarkistaa lähijunien ja kaukojunien reaaliaikaiset asemakohtaiset aikataulut.

Omalle reitille tarkempaa tietoa syksyllä

Traffic Management Finland toteutti kevään aikana laajan käyttäjätutkimuksen, jossa kerättiin eri käyttäjäryhmien arvokasta palautetta Liikennetilanne-palvelun käyttökokemuksesta. Vastausten pohjalta palvelua kehitetään aktiivisesti syksyn aikana helpottamaan entistä paremmin liikkumista ja liikkumisen suunnittelua. 

”Käyttäjien suurimmat toiveet liittyivät liikkumisen sujuvoittamiseen omalla reitillä valmiiksi jalostetun tiedon avulla, palvelun personointiin ja mobiilikäyttöön, kertoo kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen Traffic Management Finlandista.

Käyttäjien toiveisiin lähdetään vastaamaan syksyn aikana. ”Sekä Liikennetilanne-verkkopalvelu että mobiilisovellus tulevat molemmat uudistumaan merkittävästi”, Ahvenainen sanoo.

Liikennetilanne-palvelu helpottaa yhä useamman suomalaisen arkea. Palvelua käyttää viikoittain noin 20 000 kävijää. Juhannuksena palvelua hyödynnettiin ahkerasti matkan suunnittelussa. Aatonaattona kävijöitä oli yhden päivän aikana 15 000 ja sunnuntain paluuliikennettäkin käytiin tarkistamassa noin 12 000 kertaa.

Liikennetilanne-palvelun tie-, rata- ja vesiliikenteen tiedot jaetaan myös avoimena datana Traffic Management Finlandin Digitraffic-palvelussa. Palvelun kautta jaettava tieto on koneluettavaa avointa dataa, mikä mahdollistaa sovelluskehittäjille uusien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.

Liikennetilannepalvelu:

https://liikennetilanne.tmfg.fi/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi