Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Nissan Leaf e+ Vuoden sähköautoksi 2019

Sähköinsinöörit – SIL ry:n raati valitsi Nissan Leaf e+:n Vuoden sähköautoksi 2019. SILin raadin mukaan Nissan Leafin ajotuntuma on erinomainen, auto kulkee kevyenoloisesti ja sitä on helppo hallita. Leafin hintataso sen ominaisuuksiin nähden on myös kohtuullinen.

Vuoden sähköauton valintakriteereinä ovat nimenomaan tavallista autonkäyttäjää kiinnostavat asiat kuten latausjohdon käsittelyyn liittyvät seikat, auton käsitely ahtaissa tiloissa ja säilytystilat. Hinnalla on myös suuri merkitys, sanoo testiryhmän puheenjohtaja ja Sähköinsinöörit – SILin hallituksen jäsen Ilkka Manner.

Vuoden sähköautovalintaan otetaan mukaan uudet tai riittävästi uudistetut täyssähköautot. Lisäkriteereitä ovat, että auto on kaikkien kuluttajien koeajattavissa ja tilattavissa, ja että sille on julkaistu sitova hinnasto. Auton tulee lisäksi olla saatavissa inhimisellä toimitusajalla. Leaf e+:n edelliseen korimalliin sovitettu suurempikapasiteettinen 65 kilowattitunnin akku täytti uudistetun täyssähköauton kriteerit.

Sähköinsinöörit – SIL ry on sähköalan asiantuntijoiden järjestö, joka edistää yhteistyötä, ammatillista tietämystä ja alan arvostusta. Tässä ominaisuudessa yhdistykselle on luontevaa myös edistää sähköautoilua maassamme. Tämän vuoksi SILin testiryhmä valitsee vuosittain vuoden sähköauton. Vuoden sähköauto® on myös SILin rekisteröimä tavaramerkki.

Nissan LEAF e+ on nähtävillä Sähkö Valo Tele AV –messuilla Jyväskylässä 5.-7.2.2020.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi