Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Rahtarit: Ammattikuljettajien työolosuhteet saatava inhimillisiksi poikkeusoloissakin – pidetään Suomi edelleen pyörimässä

Koronavirus aiheuttaa haasteita joka puolella, joten vetoamme nyt kaikkiin tahoihin, että ammattikuljettajien elintärkeä työ saadaan jatkumaan ja työolosuhteet inhimillisiksi myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Ammattikuljettajat toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisellä alalla ja kuuluvat maamme huoltovarmuuteen.

Nyt useat yritykset ovat sulkeneet ovensa niin, etteivät kuljettajat pääse käyttämään wc-tiloja purun / lastauksen yhteydessä. Pyytäisimme avaamaan nämä tilat kuljettajien käyttöön inhimillisyyden nimissä ja lisäämään niiden siivousta tai vaihtoehtoisesti järjestämään vähintään ulko wc:t ja käsienpesumahdollisuuden sekä huolehtimaan niiden hygieniasta. Jokainen voi kuvitella tilanteen, kun ei työpaikalla (ajoneuvossa) ole wc:tä ja kun työn sopivassa vaiheessa (purku / lastaus) olisi mahdollisuus ja tarve hoitaa nämä kaikille välttämättömät tarpeet, niin ovella onkin suljettu-kyltti.

Pyydämme myös kaikkia tahoja, jotka tarjoavat peseytymismahdollisuuden ammattikuljettajille, pitämään nämä avoinna ja huolehtimaan tilojen hygieniasta. Peseytymisen ja hygienian ylläpidon tärkeys korostuvat tänä muutenkin vaikeana aikana ja jos ammattikuljettajat eivät pääse nyt pesulle, niin tilanne pahenee entisestään. Useat palveluntarjoajat panostavat siivoukseen ja hygienian ylläpitoon ja ovat lisänneet resursseja tilanteen haltuun ottamiseksi, mutta saamme valitettavasti myös palautetta, että tiloja on suljettu.

Kuljetusyrityksiä pyydämme lisäksi varmistamaan kuljettajien hygieniatarpeet mahdollistamalla niin henkilökohtaisen kuin ajoneuvon hygieniset olosuhteet huolehtimalla esimerkiksi desinfiointiaineen (jos suinkin saatavilla), puhdistusliinojen ja kertakäyttökäsineiden riittävästä tarjonnasta.

Työntekijöistä on aina ja erityisesti nyt tärkeää pitää hyvää huolta. Toivomme kaikilta ymmärrystä ja tukea tässä täysin poikkeuksellisessa ja todella haastavassa tilanteessa ammattikuljettajille, jotka tekevät äärettömän tärkeää työtään koronaviruksesta ja sen riskeistä huolimatta pitääkseen Suomen pyörimässä.

He tekevät työtä varmistaakseen, että apteekkien hyllyille riittää lääkkeitä ja ruokakauppoihin niin ruokaa kuin wc-paperia ja muitakin hyödykkeitä. Heidän hyvinvointiaan ja tärkeän työnsä mahdollistamista pitäisi tukea kaikin mahdollisin tavoin. Vetoamme tässä asiassa ja tässä poikkeavassa tilanteessa ammattikuljettajien puolesta kaikkiin yrityksiin ja tahoihin.

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta.   Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken.  
Toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 732 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen.   www.rahtarit.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi