Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suvic suunnittelee ja rakentaa perustukset Simo Sarvisuo -tuulipuistoon

Oululainen Suvic Oy on saanut merkittävän urakkatilauksen, sillä yritys vastaa Suomen toiseksi korkeimman tuulipuiston perustusten suunnittelu- ja rakennustöistä. Tuulipuisto sijoittuu Simon Sarvisuon alueelle Lounais-Lappiin. Tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 27 kpl tuulivoimaloita.

Kotimaisen TuuliWatin kanssa solmittu sopimus kattaa tuulipuiston rakentamistyöt KVR-urakkana (kokonaisvastuu-urakka). Tämä tarkoittaa, että Suvic vastaa perustusten suunnittelusta ja toteuttamisesta puistoon.

Tuulipuistoon sijoittuu 27 kpl tuulivoimaloita. Uudet voimalat parantavat tuulivoiman kilpailukykyä ja vahvistavat tuulivoiman kasvavaa roolia kotimaisessa energiantuotannossa. Valmistuessaan 151 megawatin tuulipuiston vuosituotanto ylittää 0,5 terawattituntia, eli tuulipuiston tuotanto vastaa noin 8 % koko maassa tuotetusta tuulisähköstä.

Puiston suunnittelusta ja rakentamisesta haluttiin vastaamaan taho, jonka taidot riittävät vaativassa kohteessa. ”Simoon tulevien voimaloiden teho on huippuluokkaa. Kokonaiskorkeus, 81 metriä pitkät siipilavat ja tehokkaampi turbiini ovat asioita, jotka tulee ottaa huomioon perustuksia suunnitellessa. Meillä on tarjota siihen osaamista, myös eri maapohjatyyppien erityispiirteiden osalta”, kertoo Suvic Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkakoski.

Tuulipuistoinvestointi lisää aina alueellista elinvoimaa ja tarjoaa myös rakennusvaiheessa työtä. ”Meille on kunnia olla mukana rakentamassa CO2-vapaata energiajärjestelmää. Erityisen hienoa Simon hankkeessa on se, että sen myötä pääsemme aloittamaan yhteistyön myös Tuuliwatin kanssa”, Juha Tikkakoski jatkaa.

Tuulipuiston rakennustyöt alkavat loppuvuodesta 2019 ja sen arvioidaan valmistuvan tuotantoon vuoden 2021 loppuun mennessä. Suvicin osalta työt alkavat toukokuussa 2020 ja valmistuvat pääosin 2020 vuoden loppuun mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi