Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gasum: LNG-nesteytyslaitoksen myynti North Sea Midstream Partners -yhtiölle päätökseen

Gasum on saanut 16.11.2021 päätökseen Norjassa sijaitsevan LNG-nesteytyslaitoksensa myynnin North Sea Midstream Partners ‑yhtiölle (NSMP).

Yhtiöt ovat myös sopineet laajasta hankintasopimuksesta, jolla Gasum varmistaa nesteytetyn maakaasun (LNG) ja nesteytetyn biokaasun (LBG) toimitukset Risavikan nesteytyslaitokselta asiakkailleen. Yritysjärjestely on osa Gasumin kasvustrategiaa.

North Sea Midstream Partners (NSMP) on johtava yksityisessä omistuksessa oleva yhtiö, jolla on kaasualan midstream-liiketoimintaan eli tuotantoketjun keskivaiheeseen kuuluvaa suuren mittakaavan infraomaisuutta Pohjanmeren alueella.

“Toteutuneen yritysjärjestelyn myötä pystymme varmistamaan asiakkaillemme nesteytetyn kaasun toimitukset kuten aiemminkin. Haluamme optimoida pääoman käyttöämme, ja vauhdittaa kasvustrategiamme toteuttamista. Haluan kiittää yhteistyöstä NSMP-yhtiötä. On hienoa, että yhteistyömme jatkuu pitkäaikaisella hankintasopimuksella. Uskomme, että NSMP-yhtiö kehittää nesteytyslaitostamme edelleen,” kuvaa Kai Laitinen, Gasumin väliaikainen toimitusjohtaja.

“Risavikan nesteytyslaitos laajentaa maantieteellistä toiminta-aluettamme tärkeimmille kohdemarkkinoille sekä monipuolistaa tarjoomaamme tukien kasvumahdollisuuksiamme. On hienoa alkaa rakentaa pitkäaikaista kumppanuuttamme Gasumin kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä yhtiön kanssa varmistaaksemme nesteytyslaitoksen toiminnan sujuvan siirtymävaiheen,” kertoo Andy Heppel, NSMP-yhtiön toimitusjohtaja.

Meriliikenteen asiakkaita palvelevat erilliset bunkrauspalvelut ei kuulu tämän sopimuksen piiriin. Osapuolet ovat sopineet ettei kauppahintaa julkisteta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi